Читај ми!

Лесковчани једва чекају премијеру – „Било једном у Србији” од 10. марта у биоскопима

Шестог марта – у Лесковцу премијера филма „Било једном у Србији”, мелодраме са елементима комедије, о људима и породицама који су пре једног века направили „Српски Манчестер”.

Филм редитеља Петра Ристовског и продуцента Звонимира Шимунеца у којем играју наши најпознатији глумци очекује се са великим интересовањем.

У наредних пет дана су бесплатне пројекције у спортској хали „Партизан”. Од десетог марта следе биоскопске пројекције широм земље, а потом и серија на РТС-у.

Златно доба Лесковца је на великом платну. Прича о граду и људима који су својим духом, радом, предузимљивошћу направили српски Манчестер између два светска рата, и створили мит који је сада прерастао у филмску бајку. Природно – српска премијера је пред Лесковчанима.

„Заиста верујем у леп, емотиван, савршено сликан и дивно обрађен филм који има јасну идеју, јасан почетак и крај, и најбитније – емоцију", рекао је аутор и продуцент филма Звонимир Шимунец.

„Мислим да је ово један од ретких, да не кажем једини филм где није неки догађај једно дешавање – наравно постоји радња, него се ради о једном граду и људима о нашем граду Лесковцу", рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Филм је окупио наша најзначајнија глумачка имена од Микија Манојловића и Мире Бањац до Виктора Савића, Немање Оливерића, Теодоре Ристовски, Слободе Мићаловић. Неизоставно, ту су и лесковачки глумци.

„Кад имате добру причу, кад имате добру поделу, кад имате добре костиме какве смо ми имали, кад имате све елементе на високом нивоу – онда имате све предуслове да је пред вама филм који може да буде јако гледан филм који ће служити на понос и нама учесницима на пројекту и свим Лесковчанима", каже глумац Драган Божа Марјановић.

На филму је било и много статиста. Велики број Лесковчана хтели су да буду део пројекта који ће остати као сведочанство за генерације које долазе.

Тања и Југослав Цветковић поносни су на оно што су радили и једва чекају премијеру.

„Било ми је занимљиво јер ми је то прво искуство као статисте, а и то што сам предметима из моје колекције могао да дочарам ту епоху", рекао је Југослав.

Било једном у Србији – од 10. марта у биоскопима широм земље. После тога као серија на РТС-у.

Неко је рекао да је читав живот као гледање филмова. Лесковчани су привилеговани да имају свој филм. Заслужили су.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи