Читај ми!

После пола века, „Кум“ највише зарадио на биоскопским благајнама

Последњег викенда у фебруару ремастеризована верзија првог дела мафијашке саге Френсиса Форда Кополе, „Кум“, приказана је у 156 биоскопа широм Сједињених Држава у част 50. годишњице од настанка филма. На изненађење многих, филм је имао највећу зараду у поређењу са осталим насловима који се тренутно приказују у биоскопима.

Култна сага о мафијашкој породици Корлеоне, из пера Марија Пуза, у режији Френсиса Форда Кополе, зарадила је 970.000 долара у Сједињеним Државама током последњег викенда у фебруару.

Кум је пола века касније био најгледанији или на другом месту по гледаности на свих 156 локација на којима је приказан, а највише гледалаца је било у Њујорку, Сан Франциску и у Вашингтону.

„Ово су изванредни подаци“, сматра представник „Парамаунта“, Крис Арансон. „Већина људи је гледала Кума, али не у биоскопу“.

Прошле недеље, „Парамоунт“ је у Лос Анђелесу приредио славље у част годишњице Кума.

„Неколико пута сам мислио да сам готов“, рекао је Копола за Холивуд рипортер, присећајући се времена од пре пола века, јер је током снимања у пар наврата због сукоба са продуцентима био убеђен да ће добити отказ.

Поновно издање поводом 50. годишњице такође је добро прошло у осталом делу света и остварило зараду од 1,4 милиона долара.

Неке занимљивости о филму Кум

Марлон Брандо желео је да лик дона Корлеонеа представи „као булдога“, па је за аудицију образе напунио ватом. Током снимања, носио је уметке које је направио зубар, а сада су то експонати који се могу видети у америчком Музеју филмске уметности у Квинсу у Њујорку.

Мачка који Марлон Брандо држи у крилу у уводној сцени је луталица коју је Копола пронашао у студију у Харлему. Мачка је прела толико гласно да су дијалози морали накнадно да се насниме.

Најскупља сцена у филму је сцена Сонијевог убиства и коштала је 100.000 долара.

Марлон Брандо и Роберт де Ниро су једина два глумца која су добила Оскара тумачећи исти лик, дона Вита Корлеонеа.

Марлон Брандо се појављује у филму непуних сат времена

Ал Паћино се потписао уговор за филм The Gang That Couldn't Shoot Straight, који се није уклапао са распоредом филма Кум. Успео је да се ослободи уговора, а заменио га је Роберт де Ниро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи