Читај ми!

Дизни, Ворнер и Сони повукли своје филмове из руских биоскопа

Највећи филмски студији саопштили су да ће спречити приказивање својих нових филмова у руским биоскопима, оптужујући Москву за „ничим изазвану инвазију“ на Украјину.

Компанија „Волт Дизни“ објавила је синоћ своју одлуку да повуче своје филмове из биоскопа у Русији.

„Узимајући у обзир неиспровоцирану инвазију на Украјину и трагичну хуманитарну кризу, заустављамо биоскопска приказивања својих филмова у Русији, укључујући предстојеће анимирано остварење Turning Red од Пиксара“, саопштила је компанија.

Даље одлуке ће, како кажу, доносити на основу мењања околности.

„Ворнер брос“ је убрзо повукао сличан потез „у светлу хуманитарне кризе у Украјини“, па се тако њихов предстојећи блокбастер Бетмен неће приказивати у руским биоскопима.

„Надамо се брзом и мирном разрешењу ове трагедије“, навели су из те компаније.

Њиховим стопама кренуо је и „Сони“, рекавши да заустављају све биоскопске пројекције у Русији због „војне акције у Украјини и хуманитарне кризе у том региону".

Одлука филмских студија долази после саопштења Филмске асоцијације, трговачке организације која представља највеће филмске студије, која је осудила „руску инвазију на Украјину“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи