Читај ми!

„Група” – раме уз раме са најбољим серијама на фестивалу у Немачкој

Након што је одушевила гледаоце РТС-а и покупила награде у Србији и региону, серија „Група“ наставља живот међу најбољим серијским остварењима на Серијенкампу (Seriencamp) у Немачкој, као и на РТС Планети, на којој можете погледати све епизоде.

Смештена у срцу медијске престонице Минхена, конференција "Seriencamp" има битно место међу ствараоцима, а ове године, поред генералног директора Амазон Прајма (Amazone Prime), међу говорницима нашли су се представници Aplle TV-a и великих европских медијских кућа ORF, RTL, Canal+, као и ствараоци из региона.

Ова конференција је део истоименог фестивала, који је у последњих пет година посетило више од 25.000 људи. Ове године је на фестивалу приказано више од 35 пројекција нових серија из свих делова света, а једна од њих је била и српска серија Група.

Због чега се у програму овогодишњег фестива, раме уз раме са серијама са Нетфликса и Амазон Прајма, нашла управо серија Група, навели су и селектори фестивала у образложењу: „Неретко бирамо према темама са којима се често сусрећемо. Ове године наишли смо на доста серија о младим људима који се баве злочиначким активностима, као што су Пси из резервата из САД, израелски Гурачи или Група из Србије. Свака од ових серија бави се истом темом на свој начин, а ми смо желели да покажемо да је ово очигледно садржај који ангажује и писце и продуценте широм света".

Један од фокуса конференције ове године била је и Југоисточна Европа, а наш регион учесницима приближили су Небошја Тараба из загребачке продукцијске куће Други план и Урош Томић, један од креатора и режисер серије Група.

На панелу је закључено да су продукцијом 32 нове серије, не рачунајући ту сапунице и ситкоме, производни капацитети у Србији доведени до саме границе и да ће кључ за пуни потенцијал региона бити – копродукције.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи