Читај ми!

РТС-ов новогодишњи караван стигао у Краљево

Велики новогодишњи караван Радио-телевизије Србије стигао је и у Краљево. После Београда, Суботице и Новог Сада, снимање новогодишњег програма „Под небом Србије“, настављено је на тргу Српских ратника, где су Краљевчани могли уживо да испрате део онога што ће Јавни сервис емитовати 31. децембра и да поздраве све извођаче, учеснике и омиљене певачке звезде које потичу из града на Ибру.

Газебо РТС-а је заблистао пуним сјајем на тргу Српских ратника у Краљеву. Декор, музика и све што се дешавало на сцени и иза ње привукли су пажњу великог броја Краљевчана.

„Снимамо ове године наш новогодишњи програм Под небом Србије. Епидемијска ситуација је таква да смо напросто морали да осмислимо, да пронађемо начин, како да у тој новогодишњој ноћи ипак будемо сви заједно и да понудимо народу квалитетан програм по којем је наша кућа постала заиста препознатљива а да опет размишљамо о свим мерама и о томе да треба да останемо здрави и безбедни“, каже водитељка РТС-а Драгана Косјерина.

Певачи и музичари који су из Краљева или околине су непосредни контакт са публиком доживели са доста емоција. Славко Бањац је међу њима јер је као рођени Трстеничанин и почео своју каријеру у Краљеву.

„Мислим да је идеја сјајна. Зато да поделимо то са народом да види како ми то радимо. Како, шта раде ови људи иза камера. Каква је све то организација и на крају какав ће финални производ да буде“, додаје Бањац.

Сплет својих највећих хитова отпевала је и Весна Змијанац. Део заслуга што Краљево заузима значајно место у свету народне музике припада наравно и њој.

„Ја сам овде провела цело детињство моје. И провела сам моје прве дане певачке. Значи овде сам почела са певањем и ево скоро пола века од онда увек се радо враћам у Краљево“, каже Весна Змијанац.

Ово вече било је посвећено и великанима, Предрагу Живковићу Тозовцу и Новици Неговановићу. Оркестар Александра Софронијевића, још једног врсног хармоникаша из Краљева, пратио је извођаче који су певали њихове песме. После Краљева, газебо иде у Ниш. Потом Нови Сад и Смедерево. Новогодишњи програм снимаће се и испред цркве Светог Марка у Београду.

„Снимаћемо и у Новом Пазару. Имаћемо укључење из Грачанице и Бањалуке. Учествоваће у новогодишњем програму више од 10 оркестара, хорова и наравно, као и увек, наше највеће музичке звезде које ће певати жанровски заиста разноврсне песме“,

Поред новогодишњег програма Под небом Србије, РТС снима још седам шоу емисија које ће бити емитоване током празничних дана. Емисија са трга Српских ратника зваће се Под небом Краљева.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи