Читај ми!

Небојша Миловановић, инспектор коме колега „ради иза леђа“: У Црној свадби нема случајних детаља

Ове јесени РТС нуди богат серијски програм. Небојшу Миловановића гледамо викендом у серији „Црна свадба“, у улози инспектора Игора Благојевића. Глуми и у серији „Бранилац“, а очекују нас и нове епизоде серије „Тајне винове лозе“ где је такође ангажован.

Миловановић каже да је знао да ће серије бити квалитетне и садржајне, и да заједно са гледаоцима чека сваку нову епизоду.

Говорећи о Црној свадби, наглашава да дешавања сада иду узлазном путањом, и да ће „сигурно бити још узбудљивије".

„Искрен да будем, чак је и изнад мојих очекивања, јер знам да је квалитетно, како смо радили и какав је био приступ, али цео утисак је да нисам могао да очекујем да ће бити оволико гледано и узбудљиво", рекао је глумац у Јутарњем програму.

„Видео сам на мрежама објаву – Кад гледам Славка Штимца у Црној свадби, сад ми је и Салаш у малом риту језив. Ликови које играмо су оживели и живе неки нови живот", додао је Миловановић.

Упркос интригантној тематици, Миловановић каже да није имао дилему о томе да ли да у њој учествује.

„Имао сам слободу да детаљно питам редитеља о томе колико је ушао у све те ствари, и колико се информисао. То је било годину дана пре снимања. Од тога, они су прошли још неколико руку сценарија, и спремили су се темељно, тако да нисам имао никакву дилему. То није површно, и видећете, како иде серија при крају, клупко се одмотава, све коцкице се слажу и ниједан детаљ није ту случајно стављен", објашњава глумац.

О лику инспектора Благојевића, Миловановић наводи да не може много да открива.

„За сада је види да је он један фин, миран, породичан човек, мада има неких проблема, иза леђа му ради колега, то се већ видело. И са женом није тако како он мисли. Он има неки свој хоби, који опет има неку своју симболику, прави од фигура Косовски бој, решава неке мистерије и то све има везе. Пре свега, мислим да је добро што се публика везала за тај лик, на неки ненаметљив, другачији начин, и није случајно што су продуцент и редитељ изабрали мене, видећете како ће се одвијати то...", рекао је Миловановић.

Небојша је ангажован и у серији Бранилац која се на Првом програму РТС-а емитује уторком, и каже да је на то – изузетно поносан.

„Ја играм тог човека који је наизглед миран, који је имао један стравичан злочин, убио је породицу, комшије, целу фамилију, и то је први случај Томе Филе, који он није успео да одбрани, односно није могао. Тај човек је хтео да буде стрељан и да одговара за то што је урадио. Занимљиво је то што су се људи везали за тај лик и мени је то као глумцу велико интимно признање, јер је то изузетно добро снимано, и ту се на пример виде те унутрашње мисли и та мука једног човека и шта је то што доведе до неког злочина, и то су људи видели", испричао Миловановић.

Када је реч о наставку серије Тајне винове лозе, у којој Миловановић тумачи лик Зорана Томовића, каже да је са снимањима завршено, и да се емитовање очекује почетком следеће године.

„Та серија је и званично добила награду као најгледанија у мору гледаних серија и лепо је. Са тим ликом се дешава нешто потпуно ново и ја се радујем томе", истакао је Миловановић.

Загреб, Београд via Сарајево – представа коју припрема Југословенско драмско позориште је још један пројекат у којем учествује.

„То је једна драма Јелице Зупанц, 1919. године се дешава. Млади Иво Андрић и Милош Црњански путују возом... То је фиктивна прича, нису путовали возом, али путују тим чудним путем од Загреба преко Сарајева до Београда, и шта се дешава у том вагону, тих ратних година са тим људима... Горчин Стојановић режира, за десет дана је премијера, видећемо", најављује Небојша Миловановић.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи