Читај ми!

Филм „Славенски“ у продукцији РТС-а награђен на фестивалу „Срце Европе“ у Пољској

На управо одржаном фестивалу „Срце Европе“, који организује Јавни сервис пољске ТВП, филм „Славенски“, снимљен у продукцији Школске редакције Образовно-научног програма РТС-а, добитник је Специјалне плакете жирија. Уредник филма је Ана Павловић, сценаристи су Марија Ћирић и Илија Гајица који је и редитељ филма.

У филму Славенски једну од својих последњих рола, одиграо је легендарни глумац Власта Велисављевић, у истом студију (Студио 4) у којем је и започео своју каријеру.

Иако немачког порекла, један од најоригиналнијих и најснажнијих музичких стваралаца Србије, Јосип Славенски, велики део свог живота проживео је у Београду, где се, осим компоновању посветио плодном педагошком раду, преносећи студентима знање које је стекао на пештанским, прашким и париским „катедрама“.

Елементарном снагом свог талента, смелошћу изражајних средстава (савремених и у светским релацијама), дубоком повезаношћу с родним тлом – Славенски је фигура којој у историји наше музике припада револуционарно значење. Његов опус не само да је рано прескочио националне границе, већ је често више уважаван и био познатији ван домовине него у њој.

Главне улоге тумаче: Синиша Убовић, Биљана Ђуровић, Слободан Нинковић, Бранислав Зеремски, Матеја Ђукић, Милош Ландауер, Гордана Стијачић, Ненад Ћирић, Раде Марјановић, Соња Калајић, Марија Симојловић, Љуба Димитријевић, Александар Шандоров.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи