Читај ми!

Упознајте женске ликове у новом суперхеројском спектаклу „Вечни“

Десет суперхероја у филму „Вечни“, а међу њима је пет жена – Ајак, Тена, Серси, Макари и Спрајт – Анђелина Џоли, Селма Хајек, Џема Чен, Лорен Ридлоф и Лиа Мекфју.

Десет суперхероја, пет бораца и пет мислилаца, свако различит. Супермоћи, спасавање света, Марвелов филм – Вечни. Женски ликови су јаки и продубљени, делом због сјајно одабране глумачке поставе, делом због брижљиво одабране редитељке филмова са душом – Клои Џао.

Вечни су ратници који живе на планети Земљи већ 7.000 година. Њих окупљају Божански (Celestials) да уједине своје моћи у борби против највеће претње за човечанство и људску врсту, а то су Девијанти (Deviants). Радња филма базира се на Марвеловом истоименом стрипу из 1976. године, аутора Џека Кирбија.

Нејт Мур, продуцент филма, поред Кевина Фејга о Клои Џао је имао само речи хвале.

„Клои је драгоцена редитељка која проналази и ствара људскост у научној фантастици. Били смо јако узбуђени док смо гледали како ради са глумцима из Вечних. Ухватила је те посебне моменте које Марвеловом универзуму додају веродостојност и топлинуи и допустила је сваком из тима Вечних да се чује његов глас. Није се плашила да обоји хумором напете моменте, што је дало посебну драж филму. Њена визија и страст према овом пројекту су заиста незаменљиви“, истиче Мур.

Коментаришући избор редитељке за Вечне, главна јунакиња филма, Анђелина Џоли је напоменула:

„Клои је изванредан избор. Знала сам да ће понудити нешто другачије, али нисам имала представу да ће направити овако велики филм. Огроман домет филма, сјајни ефекти, потпуно нови свет који је створила. Велика је сама глумачка поставка коју чини десет нових ликова, њих је требало створити, описати им историју, порекло, моћи, развити ликове. Када сам погледала филм нисам знала како је све успела да повеже и избалансира. Све је аутентично. Овај епски филм сам доживела веома лично, емотивно и људски.“

Вечни су на Земљи различита и снажна група сачињена од бораца и мислилаца који деле исту космичку енергију коју манифестују различитим моћима. Када раде заједно, њихове моћи се надопуњују. Њих чини пет мушкараца и пет жена.

Серси

Серси, коју глуми Џема Чен, је мислилац и њена космичка енргија је оличена у померању материје. Способна је да манипулише објектима и мења њихов облик. Веома је брижна и користи свој ум да помаже другима.

Описујући своју улогу у новом суперхеројскох филму, Џема Чен истиче:

„Ово је прича о сазревању Серси, која жели да се уклопи у живот са људима. Ради и функционише испод радара. Њена мисија у филму је да поново открије које су њене моћи, као и то да је њена улога много већа него што је мислила.“

Серси има дугу љубавну историју, са бројним прекидима, са Икарисом која је актуелна и у прошлости и у садашњости.

Ајак

Ајак, коју је отелотворила Селма Хајек је такође мислилац и једина од Вечних која има директну повезаност са Земљанима. Она је „мајка“ и духовни вођа Вечних. Даје им подршку, исцељује и брине о целој групи.

Мексиканка номинована за „Оскара” била је веома узбуђена када јој је понуђена та улога:

„Ово је најразличитија глумачка постава до сада. Клои Џао користи наше личности и различитости како би направила јак тим који ће ценити те вредности. Са њом имате осећај да прави уметнички, независни филм због њеног приступа. Сјајна је комбинација.“

Тена

У улози Тене нашла се Анђелина Џоли, снажна и невероватна ратница. Поред свог саборца Гилгамеша, она је најјачи борац у групи. Може да створи оружје из космичке енергије, којим може да пресече и најчвршћу материју.

Џоли о својој улози каже: „Тена је ратница која снагу црпи из прошлости, као да проживљава посттрауматски стрес и тиме прикрива унутрашњи бол. Она претпоставља да све може да се реши борбом, а не нежношћу. Заиста могу да је разумем.“

Макари

Макари је такође борац и њена космичка енергија начинила ју је најбржом женом на свету. Бржа је од брзине звука и она је прва суперјунакиња у Марвеловом свету која је глувонема.

Глуми је Лорен Ридлоф, некадашња Мис Америке која је своју јунакињу описала као веома верну целом тиму, која би све учинила за своју породицу Вечних. Иако није потпуно безгрешна – ту и тамо воли нешто да украде.

Спрајт

Спрајт, најмлађа из реда бораца Вечних с великим умећем причања приче. Има ту моћ да ствара илузије из космичке енергије. Стара је 7.000 година, али је у телу дванаестогодишње девојчице, што је фрустрира јер не жели да је третирају као дете.

Лиа Мекфју која је стала иза улоге Спрајт о својој роли је рекла: „Она је као џангризава старица, али је у исто време и велики хумориста“.

Филм Вечни ће од 11. новембра бити у биоскопима широм Србије.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи