Читај ми!

“Ја сам Златан“, претпремијера филма о Ибрахимовићу у Милану

У Милану је претпремијерно приказан филм о Златану Ибрахимовићу. О утисцима и томе да ли можемо очекивати класичан филм о фудбалеру, документарно дело или нешто друго, испричала је дописница из Италије, Сања Лучић.

Златан Ибрахимовић, пре него што је за цео свет постао једноставно Ибра. То је најједноставнији опис филма Ја сам Златан, који је синоћ претпремијерно приказан и у Милану, а у биоскопе широм света стиже 11.новембра 2021. године.

Немогуће је направити спојлер овог филма јер сви знамо где је са 40 година данас Златан Ибахимовић, али оно што мало знамо јесте како је он стигао овде где је данас.

То је филм који врло реалистично приказује живот до 23. године дечака и момка који сања о Ван Бастену, чији је идол Мухамед Али и који још од малих ногу показује нетрпељивост према ауторитетима, дрско одговара, али истовремено зна и да се извини. Момак који је дежурни кривац за све, који учи српско хрватски, језик којим му се родитељи стално обраћају, говорећи му „Сине", Златан је упоран, необуздан, симпатичан и потпуно свој. Наставља да иде својим путем без да иједног тренутка изгуби интерес ка ономе што највише воли а то је фудбал.

"Нисам неки фан фудбала и о Златану знам оно што и већина људи зна, али оно што сам у овом филму пронашла је момак који би могао бити било ко, музичар, било који талентовани уметник који иде својим путем и описан је у одличном контексту, и који прати његов пут из Шведске до Италије. Изузетно добри глумци који глуме Златана као момка као и представљање његове фамилије, апсолутно реалистично. Ово је позитиван филм који топло препоручујем", истакла је
Барбара Сорентини, филмска критичарка.

Ибра је подељен између две куће, оне у којој живи мајка Јурка (коју игра Мерима Диздаревић) са Ибрином старијом сестром Санелом и млађим братом Кекијем, и оне у којој живи отац Шефик (кога глуми Чедомир Глисовић), важна фигура Ибриног детињства који је својим једноставним, али мудрим саветима имао доста утицаја на сина коме је Ајаx у који је прешао из Малма, био тесан и грабио је крупним корацима даље, ка Јувентусу.

„Овај филм ми се јако допао, нисам очекивао. Филмови о фудбалерима су често досадни и без неких посебних садржаја док је ово сјајан филм који говори о Ибрахимовићу који нам је мало познат, глумци су одлични, стварно сам позитивно изненађен", рекао је један од посетилаца, после премијере филма у Милану.

 Аплауз за глумце, малог Доминика Бајрактарија Андерсона који глуми Златана у добу од 11 до 13 година, као и Гранит Руштија који невероватно личи на фудбалера по начину кретања и гласу и који га глуми у добу од 17 до 23 године а и сам је фудбалер.

Филм Ја сам Златан није дакле филм о славном фудбалеру већ о дечаку са пуно снова који је одрастао у окружењу које му није било наклоњено али је захваљујући можда управо том свом тешком карактеру успео и да дође ту где је данас.

Дистрибутерска кућа "Lucky Red" заједно са "Universal Pictures", представиће филм у биоскопским салама широм света од 11. новембра 2021. године.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи