Читај ми!

Филм „Јужни ветар: Убрзање“ коначно стигао у биоскопе

Дуго очекивана београдска премијера филма „Јужни ветар 2: Убрзање“ редитеља Милоша Аврамовића одржана је вечерас у Комбанк дворани и испраћена је с великим интересовањем и бурним овацијама публике.

По гужви у Комбанк дворани, могло се претпоставити да ће Јужни ветар 2: Убрзање угрозити све рекорде које су први филм и серија постигли. Ако сте спремни за 127 минута врхунске акције, ако сте спремни за причу која није само пуки наставак првог дела, већ је драматуршки комплекснија, ако сте спремни за глумачке звезде различитих генерација, онда сте спремни за Јужни ветар 2: Убрзање.

Јужни ветар је постао феномен у региону. На друштвеним мрежама публика је тумачила поруке филма и разматрала да ли је филм успео да скрене пажњу младима да је странпутица веома опасна.

Милош Биковић, глумац и продуцент, каже у изјави за РТС да као и сви филмови који се баве том тематиком, и који су међу највећим филмовима у светској кинематографији – од Кума, Лица са ожиљком, Врелине, Сопранових и тако даље, па до Јужног ветра – сви ти филмови доносе један свет који нас интригира и могућност да га посматрамо са безбедне дистанце.

„Заправо, Јужни ветар је могућност да се тим светом бавите, а да у тај свет не улазите. То је могућност да пратите узбудљиву драматуршку причу, добро написану, добро постављену, добро снимљену и мислим да је Јужни ветар порука да култура и уметност могу да буду јако популарни и да могу да се допадају људима, а на крају крајева, ако се неко и запита око те поруке, ако тражи поруку као у басни, онда нека погледа сагу до краја, коју ћемо завршити и која сада прилази своме зениту“, наглашава Биковић.

Глумица Јована Стојиљковић која у филму тумачи улогу Софије, открива да се радња филма дешава у свега неколико дана и јунаци морају да донесу озбиљне животне одлуке.

„Софија је неко ко је уз породицу, уз Петра Мараша и она, што ми је драго, у овом филму ипак преузме иницијативу и покуша да спаси, али не би било занимљиво да откријем сада да ли успева“, наводи Јована.

Филм Јужни ветар 2: Убрзање од 4. новембра стиже на биоскопски репертоар у Србији, а затим и широм региона.

Публика је са великим усхићењем дочекала глумачку поставу и екипу филма, а стојеће овације добили су Предраг Мики Манојловић, Миодраг Радоњић, Милош Биковић и редитељ Милош Аврамовић.

Премијера је такође привукла пажњу бројних јавних личности, а међу присутнима су били и председник Скупштине Ивица Дачић, министарка културе и информисања Маја Гојковић, писац Вања Булић, глумица Анђелка Прпић, глумац Жика Тодоровић...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи