Читај ми!

Како је писана и из чега је настала „Бележница професора Мишковића”

Током викенда на Првом програму РТС-а, емитоваће се пета и шеста епизода серије „Бележница професора Мишковића“. Серија има дванаест епизода и настала је на основу истоименог романа Ратка Дмитровића у копродукцији Телекома Србије и РТС-а.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, аутор серије Ратко Дмитровић, министар за бригу о породици и демографији, истакао је да је роман настао из „прича из детињства, које је слушао и које су кроз време добиле нове облике и сударале са сличним причама", које су касније добиле садржај.

„Деведесетих година сам се вратио у Београд, био сам дописник Политике из Загреба, и тада сам покренуо лист Аргумент, са причама које улазе у сферу надреалног и оностраног. Тако је настао роман, написан пре 10, 12 година. Имао сам потребу да то напишем", рекао је Дмитровић.

Каже да је, када је дошао на чело компаније Новости, показао роман Нелету Карајлићу. Позвани су људи из „Кошутњак филма“ и речено им је да постоји „готов сценарио“. Тако је настала серија, рекао је Дмитровић.

„Ово је нешто што није Досије икс, није ни Твин пикс, ни караконџуле, то је судар енергија, судар теорија, којима је близак Тесла. Енергије којима можемо да владамо, а не знамо, догађаји који су објашњиви, логични, па нису", истакао је аутор романа.

Додаје да је политички новинар већ четрдесет година, али да се „лечи од тога бежећи у писање“.

Дмитровић такође ради на два романа и наглашава да је припремљено још седам прича за нову сезону Бележнице професора Мишковића.

уторак, 08. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи