Читај ми!

Београдска премијера „Томе“ 15. септембра

После учешће на регионалним и домаћим фестивалима, дуго очекивани домаћи филм „Тома“ премијерно ће бити приказан пред београдском публиком 15. септембра.

Симболично у култној скадарлијској кафани „Два јелена“, где је Тома Здравковић често боравио и наступао, промовисан је филм о животу легенде која је живела од музике и за музику.

Четири деценије живота, проткане мноштвом флешбекова који нас воде кроз различите фазе његовог живота, стале су у мелодраму о човеку сатканом од емоција и о људској души.

„Највећи страх ми је био што су многи од актера тог времена живи и што је цео тај период о коме ми причамо био колико јуче“, каже редитељ и продуцент Драган Бјелогрлић.

У главној улози је музика. Уз ону Томину у новом руху, филм нас подсећа на мелодије које су обележиле живот у некадашњој држави, али и упознаје са наменски компонованим нумерама.

„Дуго смо трагали ко би могао да пева, онда кад нађете извођача да ли се тај глас извођача слаже са глумцем који игра, да ли се заправо љубе глас и лик“, истиче продуцент Жељко Јоксимовић.

Сјајне глумачке интерпретације остварили су Тамара Драгићевић као Силвана Арменулић и Петар Бенчина у улози Томиног доктора. Најзахтевнији задатак имао је Милан Марић - да проникне у Томину душу.

„Волим да пустим да ме ствари ураде и да схватим шта су ти људи желели“, каже глумац Милан Марић.

Комбиновањем чињеница и фикције, филм Тома одао је почаст једном од највећих југословенских беома.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи