Читај ми!

Наташа Дракулић: Филм и књига "Дара из Јасеновца" су дуг мојој породици, захвална сам што сам део приче

Након филма који је емотивно потресао целу Србију и који је гледало више од два и по милиона људи, пред нама је и роман који говори о необичној и снажној десетогодишњој девојчици Даринки Дари Илић и голготи њене породице у највећем стратишту српског народа - логору Јасеновац.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Наташа Дракулић истакла је да није планирала да се бави писањем романа, да је то био изазов, а Мања Вукотић је охрабрио и то је био изазов. Ово је роман по сценарију.

„Ово је све оно, када замишљате неке ликове, па пишете њихову карактеризацију, што сам  искористила и ставила у роман, како би смо видели Дарину породицу која је била срећна, која је имала своје дилеме, бриге, свакодневице. То су били људи малих снова који су хтели да гледају своју децу која ће одрастати пред њиховим очима. Роман је из мене изашао као неко, стихијом, и на крају сам задовољна", истакла је ауторка романа Дара из Јасеновца.

Истиче да је књига нешто чему можете да се враћате, а филм ће увек постојати. Сав приход од ове књиге иде у прилог преживелих логораша.

„Ако буде сајам књига, биће промоција књиге, ако га не буде план је да када будемо пуштали филм у биоскопе, да све организујемо на истом месту.

Филм Дара из Јасеновца видело је око 2,5 милиона људи и то само на РТС-у.

„Серија излази у јануару, а ми треба да доснимимо део сусрета који се десио 1991. године и кроз књигу и серију треба да сачувамо живот филма. Он ће бити приказан почетком новембра у Израелу, иде на још неке фестивале. Нисмо могли да отпутујемо", рекла је Наташа Дракулић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи