Читај ми!

О коморама женског бића – „Мајка Мара“ вратила Мирјану Карановић у Венецију

На 78. филмском фестивалу у Венецији, представљен је нови пројекат Мирјане Карановић „Мајка Мара". Филм који је подржао Филмски центар Србије, један је 57 пројеката из целог света одабраних за учешће на фестивалском Маркету.

Осим што приказује најновију светску продукцију, Венецијански фестивал помаже продуцентима са свих меридијана да обезбеде коначан удео у финансијској структури нових пројеката.

Драмска прича о људској снази, о судбини јаке, независне жене након изненадне смрти сина јединца Мајка Мара, Мирјану Карановић, која је у трострукој улози – редитељке, косценаристкиње, главне глумице, вратила је у Венецију након четири деценије, од када је на Лиду промовисала култни Петријин венац.

„На овај велики фестивал бити одабран на основу сценарија, на основу приче, и онога што је моја нека редитељска експликација, то је за мене таква инјекција самопоуздања била, да не могу да вам опишем колико ми сада ово значи овде", рекла је Мирјана Карановић.

Улоге су већ подељене, а прва клапа филма Мајка Мара, који се снима у продукцији куће "This And That", заслужне и за редитељски деби Мирјане Карановић Добра жена, требало би да почне у пролеће наредне године. 

„Наш пројекат је већ доста добро позициониран, тако да је ово једна мултилатерална копродукција са пет земаља, и јако смо близу затварања финансијске конструкције, па је утолико пројекат и занимљивији овим страним партнерима да уђу у нешто што је већ успешно", испричала је Снежана Хаувелинген, продуценткиња.

„Углавном врло је женски филм - открива неке скривене коморе женског бића и нешто што, чини ми се у овом мушком свету може бити некако неочекивано", додаје Мирјана.

Продуцентски мост у Венецији, окупио је многа позната редитељска имена, а на листи пројеката који траже потенцијалне копродуценте, агенте, дистрибутере –  налазе се дугометражни играни филмови, документарци, телевизијске серије и пројекти виртуелне реалности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи