Читај ми!

Милан Марић: Томине песме садрже нешто што је меланхолично, мрачно, тужно

За улогу Томе Здравковића у филму „Тома“, глумац Милан Марић добио је награду „Цар Константин“, за најбољу мушку улогу. Шта је све открио док је, како каже, „лутао” стварајући улогу Томе Здравковића.

Одржане су две премијере филма Тома, једна у Сарајеву, друга дан касније у Нишу. Реакције су биле, како многи кажу, оне које се доживе једном у каријери.

„Мени се то дешава први пут, и заиста смо сви били изненађени. Било је много лепо. Имао сам трему и пред прву и пред другу пројекцију филма. Уложите огроман труд, рад, ризикујете, истражујете, несигурни сте током тог процеса, покушавате да дате све најбоље. Желите да видите да ли ће све то што сте ви дали допрети до публике", рекао је глумац Милан Марић.

Додаје да када глумац улази у било који креативни процес стварања, ризикује, јер има доста питања на која у самом старту нема одговора. Лутате, тражите, истражујете. Покушавате да нађете делове себе. Увек је мало компликованије када се ради филм о познатој личности.

„Филм није класична аутобиографска прича. Све Томине песме садрже нешто што је меланхолично, мрачно, тужно, што је тај човек носио са собом. То није нимало лак живот", истакао је глумац.

Са премијером филма завршавате са улогом, опраштате се од филма и препуштате га публици. То је идеја нашег посла и то је тачка на процес стварања.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи