Читај ми!

Премијера „Скока", филма који је омаж борби да се не остане без наде - 7. септембра

Премијера филма „Скок“ који прати причу храбре кошаркашице Наташе Ковачевић, заказана је за седми септембар у 20 сати у Комбанк дворани, после чега ће се документарац приказивати у биоскопима. Наташа позива све да погледају филм, за који каже да носи битне поруке.

„Неки су моје животно искуство видели кроз трагедију, други као храброст и велики повратак. Ипак, филм Скок говори о људима. Без њих несрећа би ме трајно означила, а овако је она само једно исписано поглавље у мојој књизи званој живот“, рекла је кошаркашица Наташа Ковачевић. 

Пре осам година преживела је саобраћајну незгоду заједно са екипом мађарског Ђера. На терен се вратила достојанствено након две године, и 11. новембра 2015. године постала је први професионални кошаркашки играч са спортском протезом. 

О том великом повратку, али и животу пре њега говори и филм Скок

„Тај филм снимамо доста дуго, снимамо га од почетка 2015. године, то је била сезона када сам се ја вратила на паркет, и тај део филма је сниман у правом времену. Касније смо се наравно враћали, радили смо ретроспективу неких ствари које су се догађале, дефинитивно да је повратак на место несреће био најтежи тренутак за мене, за све нас, јер ипак, то је место на коме је двоје људи изгубило живот, тако да је било посебно емотивно отићи тамо", рекла је у Београдској хроници Наташа Ковачевић.

Филм Скок потписују редитељ Ивица Видановић и сценариста Александар Милетић.

„Ја сам иначе сарађивала са Александром Милетићем када смо писали моју биографију. Отуд је и дошла идеја за документарни филм. Имала сам поверења у њега, а касније сам упознала и Ивицу, и много година након тога могу да кажем да су они моји јако добри породични пријатељи пре свега а сви заједно смо уложили пуно љубави у тај пројекат. Заиста мислим да ћемо пружити додатну мотивацију гледаоцима, мислим да смо послали све битне поруке које смо желели и заиста једва чекам да филм угледа светлост дана", додала је.

Филм, као омаж једној великој борби да се не остане без наде - сниман је на бројним локацијама међу којима су и Париз и Милано.

Наташа је и оснивач Фондација која има за циљ да се помогне младим спортистима.

„Имамо још један циљ којим се бави Фондација, а то је прикупљање активних протеза за децу до 15 година. На жалост, има пуно деце која доживљавају ампутације и немају услова да добију активну протезу, и најављујем једну од првих акција на дан премијере филма седмог септембра. Тог дана на Тргу Николе Пашића, биће постављен један кошаркашки терен, а пролазници и деца имаће прилике да шутирају и сваки кош ће значити одређени новац за тај циљ и захваљујем се компанији Сокербет која ће уплатити тај новац и заједно са нама ради на овом циљу", изјавила је Наташа.

Наглашава да јој је у најтежим тренуцима највећа подршка била породица, и додаје да деци увек препоручује бављење - било којим спортом.

Премијера филма Скок одржава се седмог септембра, у 20 сати у Комбанк дворани, на дан када се пре осам година и догодила саобраћајна несрећа. После премијере, документарац ће се приказивати у биоскопима.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи