Читај ми!

„Дизни“ вртоглавим зарадама одговара на тужбу Скарлет Јохансон

Пошто је Скарлет Јохансон тужила „Дизни“, представници те компаније су у судском поднеску у Лос Анђелесу навели да је од стриминг-емитовања Марвелове „Црне удовице“ зарађено 125 милиона долара.

Глумачка звезда и главна јунакиња у филму, Скарлет Јохансон, тужила је компанију „Дизни" уз тврдње да је прекршен уговор, пошто је филм емитован преко стриминг сервиса, а за то време је приказиван и у биоскопима.

„Стратегија двоструког емитовања смањила је глумичин хонорар", наводи се у тужби која је поднета Вишем суду у Лос Анђелесу.

Компанија „Дизни" се успротивила захтеву глумице, тражи да се процес на арбитражу пресели у Њујорк и сматра да тужба „нема никаквог смисла" .

Из „Дизнија" су такође навели да је емитовање филма на мрежи „значајно дало на цени глумици" која ће зато још више зарађивати.

Црна удовица је у биоскопима почела да се приказује 9. јула, а наплаћује се 30 долара на стримингу Disney +.

Филм je поставио рекорд зараде у биоскопима током пандемије коронавируса, зарадивши првог викенда приказивања 218 милиона долара.

Исход процеса могао би да има шире последице у индустрија забаве имајући у виду да медијске и филмске компаније покушавају да изграде и јачају своје стриминг услуге нудећи врхунске садржаје како би привукле шо више за привлачење претплатника.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи