Читај ми!

Боно Вокс и Вим Вендерс на Сарајево филм фестивалу

Певач ирског рок бенда U2 Боно Вокс посетио је Сарајево где се данас придружио немачком редитељу Виму Вендерсу на премијерном приказивању рестаурисане верзије филма „Хотел од милион долара“ у оквиру Сарајево филм фестивала.

Боно Вокс се заједно са Вимом Вендерсом појавио на црвеном тепиху испред Народног позоришта где се после две деценије поново приказује филм Хотел од милион долара.

„Јако је добро бити овде и чини ми се као да нисам био ту јако дуго, а опет се чини као кратко“, навео је Вокс.

Певач је са својом групом U2 одржао концерт у Сарајеву први и једини пут 1997. године на стадиону Кошево, а потом је присуствовао фестивалској премијери Хотела од милион долара на Сарајево филм фестивалу 2000. године.

Вокс је сада оценио да постоје стварно и магично Сарајево, односно „једно у којем живиш и радиш наспрам оног које носиш са собом у свет – то једно митско Сарајево“.

„То место забаве, магије које је и даље за мене главни град суживота. Ово је диван град и ово је одличан фестивал. Мислим да је овај фестивал готово као везивно ткиво између та два Сарајева – он сједињује видљиво и невидљиво у једну слику“, додао је Вокс.

За трилер драму Хотел од милион долара са Џеремијем Дејвисом, Милом Јововић и Мелом Гибсоном у главним улогама, Вендерс је 2000. године освојио Сребрног медведа на Берлинском фестивалу, а Вокс је писао сценарио заједно са редитељем и Николасом Клајном. Филм је прожет музком Боно Вокса.

Вендерс је у петак увече на отварању Сарајево филм фестивала примио награду „Почасно Срце Сарајева“ за изузетан допринос филмској уметности, а оквиру фестивала одржава се ретроспектива његових филмова, међу којима је и рестаурисани Хотел од милион долара.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи