Читај ми!

Овације у Пули за филм „Јужни ветар 2: Убрзање“

Остварење „Јужни ветар 2: Убрзање“, имало је светску премијеру на 68. фестивалу у Пулској арени и награђен је овацијама публике. Режисер Милош Аврамовић и глумци изазвали су велику пажњу публике. Премијера у домаћим биоскопима очекује се до краја године.

Дуги редови за фотографисање са Милошем Биковићем и његовим колегама у понедељак увече испред пулске Арене, а карте за светску премијеру филма Јужни ветар 2: Убрзање, редитеља Милоша Аврамовића, распродате су седам дана пре пројекције.

Ауторској екипи филма био је ово и први сусрет са публиком, која је наставак великог филмског хита, по којем је настала и ТВ серија, поздравила дугим аплаузом.

„Први пут сам погледао са публиком сада и видим да баш реагују лепо и да им се допало. Веома ми је драго због тога и надам се да је ово почетак једног дивног путовања за овај филм и да ће и оно бити исто тако узбудљиво као што је и сам филм“, истакао је Биковић говорећи о утисцима са премијере.

У наставку филма Петар Мараш користи предности стеченог статуса вође српског подземља и покушава да илегално стечен новац улаже у легалне послове, али ће га околности у вези са његовим братом приморати да промени планове.

Филм обилује акционим сценама и продукционо је захтевнији тако да у потпуности оправдава поднаслов Убрзање.

„Хтели смо доста тога да променимо, да направимо другачији филм од првог дела, да се не ослањамо на једну исту проверену ствар него смо стварно хтели да направимо нешто другачије и да одемо корак даље“, објаснио је редитељ Милош Аврамовић.

Поводом премијере Јужног ветра 2 у Српском културном центру у Истри, у сарадњи са Филмским центром Србије, организован је пријем на којем су сумирани утисци после пројекције.

Уметнички директор 68. Пулског филмског фестивала Паво Маринковић каже да је срећан што је Јужни ветар 2 у програму смотре: „Мислим да је то сјајан потез за фестивал, а мислим да је сјајан потез и за филм“. 

Јужни ветар 2: Убрзање једини је филм из Србије у Међународном такмичарском програму 68. Пулског фестивала, а ко ће бити добитници Златних арена знаће се у петак, 23. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи