Читај ми!

Стижу наставци Радио Милеве, Јунака нашег доба, Камионџија, Калканских кругова...

Радио-телевизија Србије планира наставке серија „Радио Милева“, „Јунаци нашег доба“, „Калкански кругови“, „Камионџије“. Све чешће серије имају више сезона. У време „Нетфликса“, интернета, човек би рекао да ће популарност тв серија опасти. Међутим није. С истим жаром се гледају и нове и старе.

Срећни су они глумци који током пандемије нису могли да играју позоришту, а добили су ангажман у серијама. 

Ни пандемија није успела да заустави њихову хиперпродукцију. Почетком године најављено је чак 45 серија за ову, 2021. годину. 

„Нисам сигуран да ми у Србији имамо програмски капацитет за 45 серија. Иако постоји сад један тренд емитовања серија, раније су се емитовале серије само викендом, сад је дошло време да гледаоци хоће да виде сваки дан неку епизоду, и са те стране је оправдано да буде повећан број серија, али толики нисам баш сигуран", сматра продуцент Зоран Јанковић.

„Мене радује да се доста ради, да се доста снима, само човек који је у нечему,  и ако сте овде као ја сваки дан наравно да је добро имати неку паузу, да немам на пример да играм позоришне представе што је немогуће, јер је сад хвала Богу и позориште кренуло уклапам се ја некако", рекла је глумица Олга Одановић.

Ипак, рад у доба короне има и својих предности.

„Радили смо врло интензивно знајући да заправо већ сутра може снимање стати јер напросто ствари су биле толико непредвидиве да не знате шта је сутра. Чини ми се из тог неког притиска који се помало осећао дешавале су се најбоље могуће ствари, зато што је хумор био начин да се боримо са тим свеприсутним осећањем пандемије, болести, па нажалост и смрти", каже редитељ Елмир Јукић

Гледаоце РТС-а очекују наставци Радио Милеве, Јунака нашег доба, Камионџија, Калканских кругова. Некада је гледаност одлучивала о томе да ли ће серија имати више сезона, међутим, данас то није случај.

„Данас је Телеком постао главни произвођач телевизијских серија у Србији, има сад ту више разлога за то, један је да су кабловски канали имају много већи проценат у укупној гледаности тв програма, некад није било то толико, мислим да је данас око 40 одсто гледаност кабловских канала и самом том чињеницом је оправдано да неки емитери који се емитијују само на каблу имају потребу за играним програмом", додао је Јанковић.

Да би серија била успешна, у реализацији учествује и до две стотине људи. Продукцијски су све квалитетније, гледалаца углавном има.

„Данас се углавном снима у неким адаптираним просторима који су некад служили као магацина их ја и моје колеге најмили, па смо их адаптирали, прилагодили да то буду коректни услови , али правих студија нажалост нема, и ја се надам да би у скоријој будућности требало да се појаве", сматра продуцент Јанковић.

У доба када гледаоци могу са интернета да скидају серије које желе, често илегално, да их гледају колико желе и када желе, ипак се чешће одлучују да их прате на малим екранима.

Серијама - како старим, тако и новим гледаност не пада. Пиплметри не лажу.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи