Читај ми!

Анђела Јовановић: Осећала сам велику одговорност да лик Ташане буде што веродостојнији

Глумицу Анђелу Јовановић телевизијска публика ће од јесени поново гледати као фризерку Цоку у серији „Радио Милева“ и као Ташану у филму „Нечиста крв“, чија је премијера најављена за крај августа.

Улога у филму Нечиста крв, како наглашава глумица Анђела Јовановић, гостујући у Београдској хроници, представља највећи изазов у досадашњој каријери, с обзиром на то да није имала прилику да игра у остварењима која су урађена по књижевном предлошку познатог писца и зато што сматра да је ово веома важан филм.

„Осећала сам велику одговорност да то изнесем што је боље могуће и да лик Ташане буде што веродостојнији. То је лик жене која живи испред свог времена, која је узела ствари у своје руке и не допушта да буде индиферентна према стварима, већ је врло директна и бори се за своју егзистенцију. Сматрам да је врло храбра и један ми је од омиљених ликова које сам до сада играла“, каже Анђела.

Признаје да јој ни тежина улоге, нити глумачка екипа коју чине значајна имена српског глумишта, нису представљали оптерећење јер је веома посвећена свом глумачком позиву. 

Како је најављено, премијера филма ће бити 26. августа, а радња се одвија двадесет година пре оне која је обрађена у роману Боре Станковића Нечиста крв.

Почело је и снимање друге сезоне серије Радио Милева, коју је пратио сваки трећи гледалац у Србији, у којој Анђела тумачи лик младе фризерке Цоке, Анђелкине помоћнице.

„Креатор серије Радио Милева, Неле Гарић, који је уједно креатор и серије Војна академија, стварно је окупио дивну екипу. Имамо екипу из Сарајева и екипу из Београда. Највише волим да радим са људима из региона, тако да нам је редитељ, директор фотографије и сниматељ из Сарајева – Елмер Јукић, Алмир Ђиколи и Емир Пинца су из Сарајева, а остали из Београда. Баш имам привилегију да радим са великим глумцима, а у новом наставку нам се придружио и Ненад Јездић“, открива Анђела.

Снима се нових двадесет епизода Радио Милеве које ће публика моћи да прати од јесени.

Иначе, Анђелу Јовановић по завршетку снимања серије, средином јуна, очекује представа Хотел 88, у хотелу „Шератон“ у Новом Саду, а потом путује у Лондон да заврши неке пословне обавезе и преузме своју диплому завршених мастер студија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи