Читај ми!

Амазон купио МГМ студио за 8,45 милијарди долара

У свом најозбиљнијем покушају да уплови филмску индустрију, „Амазон“ је постигао договор о куповини студија Метро-Голдвин Мајера за 8,45 милијарди долара.

Постигнути договор је друга највећа куповина друге компаније у историји „Амазона“, након аквизиције „Хоул фудза“ (Whole Foods) за 13,7 милијарди долара 2017. године.

Амазон је куповином МГМ-а добио приступ једној од највећих филмских база, у чијем каталогу има више од 4.000 остварења и 17.000 ТВ емисија и серија.

„Права вредност овог договора јесте ризница филмова и огроман каталог који планирамо да заједно са талентованим људима из МГМ-а и даље проширујемо“, рекао је Мајк Хопкинс, потпредседник „Амазонове“ стриминг платформе Прајм.

Постигнути договор показује спремност „Амазона“ да остане конкурентан на веома лукративном стриминг тржишту наспрам „Нетфликса“, „Дизнија“ и других сличних сервиса који покушавају да увећају своје базе садржаја и привуку нове кориснике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи