Читај ми!

РТС поново погодио добитника Оскара

Гледаоци РТС-а синоћ су имали ексклузивну прилику да уочи званичне церемоније доделе признања Америчке академије погледају дански филм „Још једна тура“ који је освојио Оскара за најбољи филм ван енглеског говорног подручја.

Непосредно пред доделу Оскара, коју смо пратили у директном преносу, на Првом програму РТС-а је емитовано је сјајно филмско остварење редитеља Томаса Винтерберга, Још једна тура, које је пре награде Америчке филмске академије, тријумфовало у истој категорији и на додели награда Бафта, као и на додели награда Европске филмске академије.

Занимљива је чињеница да ово није први пут да је Јавни сервис Србије погодио победника и омогућио домаћим гледаоцима оно што се широм света сматра правом филмском ексклузивом.

„Прошле године учињено је нешто јединствено – пре церемоније био је приказан филм Паразит који је потом добио награду за најбољи филм. Слично се догодило 2015. године, кад је РТС приказао чак два кандидата, с тим да је освајач Оскара за најбољи филм ван енглеског говорног подручја, пољски филм Ида, био приказан неколико дана раније. Јесте, хвалимо се да смо и ове године истакли 'свог' фаворита“, каже Никола Попевић, уредник Филмског програма РТС-а.

„Реч је о награђиваном остварењу које је упркос пандемији одлично прошло и код биоскопске публике, а нису ретка мишљења да се ради о најбољем европском филму у 2020. години. Пратила га је и одређена доза контроверзе, сасвим очекивано, с обзиром на то да је реч о причи о четири професора који учествују у експерименту испијања различитих количина алкохолних пића и праћењу ефеката таквог понашања“, додаје Попевић.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи