Читај ми!

Несвакидашњи спој рока и класике сутра увече у емисији Студио на РТС1

Стефан Миленковић ће покушати да нађе неки други глас виолине и уклопи га са рок ритмом бенда „Ван Гог“, а како ће све то звучати погледајте у сутрашњој емисији „Студио“ на Првом програму.

„Изазов је наћи адекватну енергију – са једним инструментом који је стар 250-300 година парирати енергији електричних инструмената. То је музика која има друге фреквенције, и ту морам да нађем баланс, јер тај звук мора да се поклопи“, каже Стефан Миленковић, који је први експеримент тог типа извео са чувеним британским бендом „Горилаз“, када је уз њих водио гудачки оркестар са универзитета Џулијард.

Група „Ван Гог“ извешће неколико својих највећих хитова у новим, другачијим аранжманима, а Звонимиру Ђукићу Ђулету и групи „Ван Гог“ ће се на сцени придружити виртуоз Стефан Миленковић, који ће својим невероватним умећем на виолини дати потпуно нови звук легендарним рок хитовима.

„Потребно је наћи неки други глас виолине, други израз, а да је то и даље виолина а не нешто што се морфује у неки други инструмент. То све да се повеже за мене је изазов. Није немогуће али је тешко, и због тога ми се и допада“, рекао је поводом ове необичне сарадње Стефан Миленковић.

Сутрашње издање емисије "Студио" биће права посластица за љубитеље добре музике: Три велике регионалне звезде и један светски познати виртуоз на виолини, укрстили су гласове, ноте, инструменте и енергију.

Како све то изгледа и звучи, видећете у суботу увече, у 21 сат на РТС1 у музичком шоу програму Студио: уз рок бенд „Ван Гог" и прослављеног виолонисту Стефана Миленковића , своје
хитове и нове композиције изводиће и регионалне музичке звезде Петар Грашо и Тончи Хуљић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи