Читај ми!

Глумица Тијана Марковић тврди да је лик Марије Милошевић у серији „Породица“ изабрао њу

Од 29. марта на РТС-у се емитује мини-серија „Породица“ која даје драмски приказ збивања у последњих 48 сати пред хапшење некадашњег председника Југославије, Слободана Милошевића. Улога ћерке Марије Милошевић припала је глумици Тијани Марковић.

Серија Породица је, како наглашава глумица Тијана Марковић, пре свега прича о породици. Наравно да сви Слободана Милошевића познајемо као председника, али га не познајемо и као човека који је био и супруг и отац, а ова серија управо акцената ставља на те односе, на људске односе, на једну обучну породичну причу.

„Они су у тих 48 сати доживели најдраматичније тренутке. Трагичне тренутке. И током свих ових пет епизода, које су на неки начин целина, јер не можете да гледате другу, па пету епизоду зато што је то један ритам који морате да пратите, који креће са једне тачке и доводи до катарзе“, додаје глумица.

Напомиње да идеја није били, нити глумцима, нити редитељу Бојану Вулетићу, продукцији и осталим члановима екипе да на било који начин нити вређају, нити глорификују било кога.

Сматра да је било веома важно екранизовати овакав историјски догађај и отворити причу о нечему што је обележило читаву једну епоху. Серија Породица говори о души једног човека, једне породице и о души једног народа.

Мада је ова серија изнад политике, она би требало да нас подсећа и едукује, посебно младе људе који у то време нису били политички освешћени.

„Ствари никада нису само црне или само беле. Ово је уметничка интерпретација. Ово је једна серија која је урађена на светском нивоу у сваком смислу – редитељском, глумачком, продукцијском. Ми овакву серију нисмо имали и мислим да тога треба да будемо свесни и врло сам поносна што сам део тога“, додаје Марковићева.

Марија Милошевић је историјски личност која је жива и Тијана Марковић је свесна да глумац када ради такву улогу има још већу одговорност.

„Када сам прочитала сценарио знала сам да је ова улога бирала мене. Просто смо се негде нашле. А једина и највећа ствар је њена љубав према оцу. Јер Слободан Милошевић је за Марију Милошевић био отац. Један обичан човек са свим својим борбама, са свим својим слабостима, страховима и то је оно што ову серију издваја“, истиче Тијана.

Додаје да је јавности углавном било познато шта се дешавало испред виле, али не знамо шта је било унутар. Не знамо кроз шта су све ти људи пролазили, а Маријин емотивни ток је ишао врло узлазном путањом.

Како би се што боље припремили за улоге, читали су разне чланке и књиге. Гледали су документарце и архивске снимке и много пробали. Тијана је морал да иде и у стрељану пошто је Марија волела да пуца и била је велики „џек“ и кафански тип.

Редитељ Бојан Вулетић је био врло отворен за било коју врсту предлога, мада је имао веома јасну представу шта хоће.

„Волела бих да чујем Маријине утиске јер она ће да гледа ову серију. Она је после ових догађа напустила земљу и отишла у Црну Гору. Све ово је њу много погодило и те ране су сигурно остале незацељене и баш бих волела да чујем њен коментар“, каже глумица Тијана Марковић на крају гостовања у Јутарњем програму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи