Читај ми!

Како су шминкери претворили Бориса Исаковића у Слободана Милошевића

И док се са нестрпљењем очекује почетак серије „Породица“, сви већ примећују невероватну сличност глумаца са добро познатим ликовима. Брачном пару маскера требали су сати да познате глумце претворе у Слободана Милошевића, Миру Марковић, Зорана Ђинђића...

Да би главни глумац Борис Исаковић личио на Слободана Милошевића морао је сваки дан пре снимања четири сата да проведе у шминкерници. Маску је морао да носи током целог дана, а тек увече је следило скидање.

„Дванаест сати снимање, четири сата намештање маске и још сат времена скидање. Мора да се скида полако да се не би кожа оштетила, јер то се све механички ради, тако да мора да се ради полако, да би могли да му ставимо и сутра“, објашњава Лана Ракановић.

Да би маска била верна потребно је издржати узимање отиска – прекривање завојима, газама, гипсом, чекање да се то све осуши. Пре тога се обавезно проверава да ли глумац има слабо срце, нападе панике или пати од клаустофобије.

„Ви када кренете у тај процес ви онда не можете да станете на пола тога, као, 'чекај не могу', него то морамо да знамо унапред јер онда морамо да видимо да ли смемо одмах да вас прекријемо што је нама лакше одједном“, напомиње Сенди Кумалаканте шминкер за специјалне ефекте.

Срећа је то што Борисова маска није била сувише тешка, око 300 грама, мада има ситуација када глумци на глави носе и по неколико килограма.

„Ту смо му додали наглашену ушну шкољку да има као што је Слободан Милошевић имао. И као што сам рекао, подгојили смо га, појачали му виличне кости да му раширимо лице и да га раскрупњамо, била је придодата и перика“, додаје шминкер.

Специфичан део маске је око уста.

„Он је сам предложио да му појачамо црте ове на уснама да би он могао као Слободан Милошевић да има израз лица како је он увек пућио ту доњу усну и да он не би то стално радио на силу, ми смо му направили то да већ буде наглашено да испадне као да се он стално пући. То му је доста помогло јер је онда могао да се концентрише на глуму него на те физичке аспекте да стално има у глави да мора да избацује доњу усну“, напомиње Сенди Кумалканте.

Уколико је сувише топло, маска може да пропадне за неколико сати.

„Пожељно је да буде што хладније, а како је нама снимање усред пандемије, померено са априла на јун, јул, август, ми смо доста рано стартовали. Снимали смо у студију једном, хангару, тако да смо све време били унутра. То је све било охлађено, а Борис уопште није излазио напоље“, наводи Лана Ракановић.

Мини серија Породица има пет епизода. Приказивање почиње у понедељак 29. марта и емитоваће се сваког дана од 20.50 на првом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи