Читај ми!

Милан Марић о мини-серији „Породица“: Апсурдна ситуација на корак од грађанског рата

Улазиш у кућу која је непријатељски настројена према теби. Ту је полиција, напољу војска. Свашта може да се деси, ситуација у земљи је напета до ивице кључања и држава је на корак од грађанског рата, каже глумац Милан Марић, описујући улогу Чедомира Јовановића у мини-серији „Породица“, која прати догађаје непосредно пре предаје Слободана Милошевића.

Серија која прати последње дане породице Милошевић на програму ће бити од 29. марта. Како је Марић у Београдској хроници навео, 90 одсто радње се догађа у вили „Мир“ и бави се преговорима Слободана Милошевића и Чедомира Јовановића око предаје.

Марић за редитеља и сценаристу Бојана Вулетића каже да је серију фактографски одлично припремио.

„Тек када смо ушли у снимање, заправо смо видели колико то апсурдна ситуација у којој се нашао Чедомир Јовановић. Улазиш у кућу која је непријатељски настројена према теби. У кући је пре неколико сати дошло до пуцњаве. Ту је полиција, напољу војска“, наводи глумац Милан Марић.

Према његовим речима, ту може свашта да се деси, ситуација у земљи је напета до ивице кључања и држава је на корак од грађанског рата.

Марић признаје да је тешко бити дистанциран од дешавања у серији.

„Зато што је то блиска историја и та породица је на овај или онај начин утицала на животе свих нас. Не можеш да будеш потпуно дистанциран“, каже српски глумац.

Прави изазов је био, како каже, направити и одиграти лик Чедомира Јовановића.

„Требало се вратити 20 година уназад. То је човек који је тада формирао свој политички начин говора. Није требало да одиграм Чедомира Јовановића каквим га познајемо данас, већ оног са непуних 30 година и то помоћу снимака, фотографија, интервјуа“, објашњава Марић.

О реакцијама људи не жели да размишља.

„Свако ће реаговати како мисли да треба. Ми јесмо, нажалост, подељено друштво по скоро свим питањима. И ова серија мислим да неће проћи без тог нашег 'хобија'“, додаје Марић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи