Читај ми!

Почели „Калкански кругови" - паралелне приче о местима у која не сме да се дира

Још једна узбудљива драмска серија стигла је на РТС - „Калкански кругови" у десет епизода. Викендом на Првом програму, пратићете породичну драму проткану мистеријом.

Серија је снимљена по сценарију Ђорђа Милосављевића, а у режији Милана Караџића. 

Калкански кругови су заштитни кругови, они кругови који омеђују један простор, и чувају га од уљеза. У том смислу калкански круг је нешто што не треба прећи, неки простор који је табуизириан", објаснио је Ђорђе Милосављевић.

То је била полазишна основа креатора серије Ђорђа Милосављевића за причу која спаја прошлост 1905-ту и садашњост, село и град, традиционално и модерно, реалност и мистику, доносећи својеврсну приповедачку свежину.

„Мало се удаљавамо од те урбане кулисе, мало улазимо у један забачен рурални крај", додаје Милосављевић.

А то је село Дол са вешто чуваном тајном кроз историју - о две сукобљене породице. Једној припада ахитекта из Београда који се враћа у дедовину.

„Играо сам човека који једноставно због својих обавеза, због живота, због начин живота садашњег, није стигао да упозна своје дете. Тек када је оно запало у проблем, он креће да је упознаје, покушава да јој се приближи, покушава да јој помогне. То је случај, нажалост јако распрострањен тренутно код нас", каже Војин Ћетковић.

Наратив је сложен -  пратимо неколико паралелних прича које се прожимају са намером да дешифрујемо зашто постоје места која не смеју да се дирају.

„Ја сам то буквално гледала кроз личну призму лика кога ја играм. То је Вера, и кроз њену неку интимну причу, једне самохране мајке која је све урадила да не доживи судбину своје мајке и није осетила када се стопила и постала иста као она. Схвата да Калкански круг није само за њу простор, неки забрањени, већ је да постоје и у емотивном смислу, да је и љубав за њих заправо калкански круг, тако забрањени значи круг, а зашто, то ћете сада да гледате", најављује Наташа Нинковић.

Да је садржајност заправо кључ који држи гледалачку пажњу потврђују Калкански кругови - промишљено заокружена прича о наслеђу предака које прати јунаке интригантне серије.

петак, 11. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи