Читај ми!

Славко Белеслин и Бојан Ивковић поручују: Добро дошли у „Студио"!

Бојан и Славко су домаћини „Студија" – дочекују регионалне музичке звезде и омогућавају да их упознамо на нове начине – кроз теме, о којима раније нису имали прилике да говоре, и песме које ће реномирани музичари изводити у овој емисији.

Позната ТВ лица, Славко Белеслин и Бојан Ивковић, биће водитељи нове музичке емисије Студио коју ћемо моћи да пратимо од 20. марта, суботом од 21 сат на Првом програму Радио-телевизије Србије. 

Мултимедијални музички спектакл, продукција која помера границе, 360 степени ЛЕД екрана –  14 емисија, више од 50 гостију – то је укратко опис музичке емисије Студио, чији почетак емитовања са нестрпљењем ишчекују и музичари и публика, жељна иновативних и квалитетних музичких програма.

Водитељи емисије Студио поверавају да једва чекају почетак емитовања, када ћемо видети, чути и доживети све оно о чему се говорило ових неколико седмица, у многобројним медијским најавама новог ТВ формата. 

Обојица су сагласни да је реч о телевизијском пројекту који је јединствен на нашим просторима.

Белеслин истиче да је оно што разликује Студио од свих досадашњих музичких емисија пре свега идеја.

„Једна велика и нова идеја – да се ураде преаранжмани старих, добрих, омиљених песама, и да их поново чујемо – први пут… Сада ми је потпуно јасно зашто ово нико до сада није урадио”, каже он, „зато што је велика, савремена и агилна продукција неопходна за цео тај посао, тако изазован и захтеван подухват… да је то чак и за телевизије на којима сам ја раније радио потпуно незамисливо.”

Још нешто разликује Студио од до сада виђеног, наводи Белеслин: „То су феноменални сценски ефекти, нешто заиста импресивно. Нисам то до сада видео. Чак су нам и извођачи (а ради се, знате већ, о највећим музичким именима) говорили на снимањима да су и они такође одушевљени тим атрактивним и иновативним сценским могућностима.” 

Музички шоу Студио продукцијски је у рангу највећих светских ТВ програма те врсте, а потписује га „Скајмјузик", продукцијска кућа која стоји иза фестивала Егзит, Бир фест, Мјузик вик, као и манифестације "Music Awards Ceremony" (MAC), из које је Студио израстао.

Први пут у Србији, емисија ће бити емитована из студија 360 степени, који ће уз 3Д мапинг и употребу пројектора у сваком тренутку моћи да промени изглед и атмосферу.

Спектакуларна сцена, пречника преко 20 метара, са ЛЕД екранима вишим од пет метара, креирана је тако да се целокупни визуелни доживљај прилагођава песмама и аранжманима, и адаптира према сваком госту и његовом наступу.

Гости изненађења у првој емисији 

У првој емисији Студио, у суботу 20. марта од 21 сат на РТС 1 - Бојан Ивковић и Славко Белеслин угостиће Сашу Матића, Тонија Цетинског, Невену Божовић и госте изненађења, чувени бенд чије су се песме певале широм Југославије…

„Ово је први пут да од аутора очекујемо нешто више, да кроз реаранжмане добијемо апсолутно другачију слику онога на шта је публика до сада навикла", каже Бојан Ивковић и додаје: „Студио је специфичан пројекат по томе што захтева апсолутну преданост целе продукције али и самих аутора и извођача."

Песме у Студију изводе највећа музичка имена нашег региона, а гледаоци ће сваку чути премијерно. Било да је реч о представљању нових песама или о старим, добро познатим хитовима, свака песма ће бити изведена у потпуно новом, неочекиваном аранжману: баладе у ар-ен-би верзији, поп-хитови у рок стилу, староградске песме на нови начин… 

Студио ће омогућити и јединствену прилику да гледаоци завире „иза сцене" и виде како изгледа креативни процес стварања песама и нових аранжмана, а у свакој емисији биће и премијерно изведена по једна нумера креирана специјално за Студио.

„Добро дошли у Студио!" – поручују гледаоцима Славко Белеслин и Бојан Ивковић,  и очекују вас у суботу, 20. марта, од 21 сат на Првом програму РТС-а.

Након премијера суботом на ТВ каналу РТС1 и платформи РТС Планета, свако издање емисије Студио биће доступно аудиторијуму широм света (за поновно гледање или ако сте пропустили) на мултимедијалној интернет платформи РТС Планета

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи