Читај ми!

Оскари, Нетфликс против свих

Америчка филмска академија, саопштила је списак номинованих за 93. доделу Оскара. Фаворит за престижну награду са највећим бројем номинација – десет, је црно-бела драма „Менк“ Дејвида Финчера.

Британци, различитост и жене редитељи – обележили су номинације за 93. оскаровску трку, које су из Лондона путем видео-позива саопштили глумица Пријанка Чопра и музичар Ник Џонас.

Холивудска биографска прича о Херману Манкјевичу, коаутору сценарија за један од најбољих филмова свих времена Грађанин Кејн, освојила је главне номинације за престижну награду – за најбољи филм, режију, главну мушку улогу – добио је Гери Олдман.

По шест номинација, припало је породичним драмама Отац и Минари, друмском филму Земља номада, историјској драми о суђењу Чикашкој седморци, драми једног музичара Звук метала и историјској политичкој драми Јуда и црни месија.

Први пут у историји Оскара – две жене, Емералд Финел и Клои Џао, ушле су у трку за титулу најбољег редитеља. Друштво им праве џентлмени Дејвид Финчер, Томас Винтерберг и Ли Ајзак Чанг.

Осим Герија Олдмана, у категорији главна мушка улога су сер Ентони Хопкинс, Риз Ахмед, Стивен Јан и Чедвик Боузмен постхумно. За главну женску улогу фавориткиње су Вајола Дејвис, Ендра Деј, Ванеса Кирби, Френсис Мекдорманд и Кери Малиган.

Међу пет номинованих у категорији најбољи међународни филм изабрани су – дански Још једна тура, хонгконшки Бољи дани, румунски Колектив, тунишански Човек који је продао своју кожу и босанско-херцеговачко остварење Кво вадис Аида.

Председник Америчке филмске академије Дејвид Рубен саопшио је да је свечана церемонија доделе Оскара заказана за 25. април у Лос Анђелесу.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи