Читај ми!

„Калкански кругови“, које не треба прелазити јер крију тајну

ТВ серија "Калкански кругови", заснована на породичној драми прожетој елементима мистерије, од 20. марта, сваког викенда на Првом програму РТС-а, пратићемо сукоб две породице живописног дела Дола. Те породице крију тајну чувану деценијама. Време је да се тај сукоб

Гостујући у Београдској Хроници,Ђорђе Милосављевић, сценариста серије „Калкански кругови", истакао је да је она нешто специфично у домаћој филмској продукцији, снимана у необичном амбијенту.

„Цела серија је снимљена на планини Букуљи у селу Јаловик.То је занимљив и леп крај. Ова прича је необичнија од онога што смо иначе радили и гледали. Калкански кругови су израз из тог краја и значи забрањен круг и круг који се не прелази, јер може свашта да вам се деси. То је круг од негашеног креча. То је простор који је табуизиран", истакао је сценариста Ђорђе Милосављевић.

Када је писан сценарио, да ли се знало ко ће играти главну улогуу серији?

„Игром случаја, ова улога била је намењена Војину Ћетковићу. Редитељ и ја смо сачекали да глумац заврши друга снимања. У серији играју Жарко Лаушевић, Ивана Зечевић,Наташа Нинковић, Весна Чипчић, Нина Јанковић. Серија је велика породична тајна која је стара 100 година и која се разрешава", рекао је сценариста.

Додаје, да је телевизија медиј који се обраћа најширој публици и морате мислити на публику. Велики је притисак на сценаристу. Када гледате серију ви не видите сценарио.Сценариста носи велику одговорност за успех приче коју пласира.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи