Читај ми!

Ридли Скот са звезданом глумачком екипом снима филм о убиству Мауриција Гучија

Пандемија не зауставља холивудску филмску индустрију. А „Гучи“ не може да се снима нигде сем у Италији. Филм који режира познати Ридли Скот, и у коме ће глумити Лејди Гага, Ал Пачино, Џаред Лето, Џереми Ајронс и Адам Драјвер, снимаће се у Милану 10. и 11. марта, потом на језеру Комо, да би се екипа вратила у Милано крајем марта.

„Гучи“, италијански модни џин који је и даље међу најпознатијима на свету прославио је италијанску модну индустрију и сам Милано, а убиство тадашњег председника ове модне компаније уздрмало је читав свет. 

Сет снимања ће бити неколико познатих миланских улица у центру града, попут Виа Феста дел Пердоно, Пјаца дела скала, Виа дел Гесу и Виа Санто Спирито. Општина Милано дозволила је снимање, и тада ће те улице бити затворене за саобраћај, иако се очекује да ће многобројни фанови холивудских глумаца опколити сет.

Филм се базира на књизи The House of Gucci: a sensational Story of murder, madness, glamour and greed, ауторке Саре Геј Форден и говори о бившој жени Мауриција Гучија, Патрицији Ређани, која је осуђена на 26 година затвора због тога што је наручила његово убиство 1995. године.

Патриција је 18 година провела у миланском затвору Сан Виторе, из кога је пуштена 2016. године. Њу ће глумити Лејди Гага, док ће Мауриција Гучија глумити Адам Драјвер.

Маурицио Гучи је, наиме, убијен 27. марта 1995, око 8.30 ујутру док је излазио из свог стана у Корзо Венеција 38 у Милану, где ће се свакако снимати велики број сцена.

Иако се детаљи о снимању филма држе у строгој тајности, прича се да ће локали који се налазе у самој Галерији бити места у којима ће екипа најчешће боравити у паузама.

Могуће је и да ће се неке од сцена снимати у ресторану „Ил Салумаио ди Виа Монтенаполеоне“ у Виа Санто Спирито. Пре неколико дана особље из продукције је обишло центар града, а неколико великих, црних аутомобила било је паркирано на Пјаца Дуомо.

Маурицио Гучи, син Родолфа Гучија који је основао компанију „Гучи“, рођен је у Фиренци 1948. године а трагично је изгубио живот у 46. години. Ожењен 12 година Патрицијом Ређани са којом има две ћерке, Маурицио јој једног дана саопштава да иде на пословни састанак са кога се никада није вратио, јер је отишао да живи са Паолом Франки.

Његово богатство је вредело 270 милијарди италијанских лира, уз све оно што је наследио од оца.

Филм би требало да стигне у биоскопе у новембру ове године, у Италији је један део већ снимљен у Грешонеју у Вал д'Аости а предвиђено је и снимање у Фиренци и на језеру Комо 17. и 18. марта.

Милано је претходних дана био и сет филма Генијална пријатељица 3 по роману Елене Феранте, који ће стићи у биоскопе у јесен 2022. И овде су у питању локације попут Галерије и Корзо Виторио Емануеле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару