Читај ми!

Јелена Ступљанин о серији „Каљаве гуме“ – Никада није касно за праву љубав

Сваког викенда, од 13. фебруара, на Првом програму РТС-а гледаоци ће имати прилике да прате романтучну комедију „Каљаве гуме“. Радња је смештена на два континента и говори о шездесетогодишњој Београђанки, која након смрти супруга одлази код сина у Калифорнију. Ускоро, уз помоћ комшинице Пати, на интернету упознаје свог вршњака Роберта, који живи дубоко у мочварама Луизијане. Али љубав не зна за границе.

У серији Каљаве гуме главну јунакињу Весну, тумачи Горица Поповић, а Роберта амерички глумац Крис Малки. Уз њих играју и Миодраг Крстовић, Бојан Жировић, Јована Гавриловић, Горан Султановић, Тања Бошковић, Олга Одановић, Бранка Шелић, Аида Туртуро... Гошћа Београдске хронике, глумица Јелена Ступљанин тумачи улогу Веснине снаје.

„Оно што је мени било занимљиво за ову улогу је то да сам променила став према томе како се посматрају свекрве и снаје, а то је због односа који је мој лик имао са ликом Горице Поповић. У серији играм њену снају која је у јако добром односу са њом и чак се због неких погрешних ставова њеног сина стави на страну свекрве. То је у ствари онако једна права женска победа и баш ми је била част и задовољство што сам део ове серије која је на страни жена, на један добар, правилан, леп и оплемењујући начин“, каже Јелена Ступљанин о својој улози.

Каљаве гуме сигурно је необичан назив за романтичну комедију, а Јелена сматра да је то зато што се у серији пре свега ради о генерацији жена која је по неким схватањима закаснила за тражење праве љубави.

„Наслов носи у себи нешто што је лоше, нешто што је прошло и није добро. Али заправо ова серија ће показати да никада није касно за праву љубав“, додаје.

Радња прати дешавања на два континента али нажалост због датих околности у којима се налазимо, све сцене су снимане у Србији.

„Било је планирано да се снима у Америци, али фантастични сценографи су успели све да надоместе, тако да ће гледаоци мислити да је тај план и остварен. Глумци из Америке су дошли овде, а нажалост због ситуације са короном ми нисмо могли да путујемо тамо“, објашњава глумица и додје да је рад са редитељем Микијем Ћертићем, његовом женом и сценаристкињом серије, Миом Ћертић, и колегама из Америке вратило у дане када је тамо живела и радила.

„Ја играм жену која је иако је Српкиња, рођена је у Америци где живи и цела њена породица. С обзиром да Мики и Миа долазе из Америке мислим да смо успели да дочарамо културу и менталитет наших људи који тамо живе, њихове ставове и размишљања и то како је заправо јака веза са коренима, а опет како се у то меша тај нови амерички свет“, каже Јелена.

На РТС-у смо је гледали у Лисицама, Камионџијама и сада у Каљавим гумама. Све улоге су потпуно различите, ипак како је навела, омиљени лик нема.

„Ја некако волим да у улози ништа не буде везано за мене и да се баш посветим и пратим оно што је написано у сценарију. Не везујем се ни за један лик, ни улоге које тумачим и због тога се трудим да увек имам различиту боју косе, неке детаље, много посвећујем пажњу томе како лик изгледа да би се то разликовала од свега. И када завршим са тим ликом остављам га иза себе, да бих могла да будем другачија за неки нови лик“, каже Јелена Ступљанин на крају гостовања у Београдској хроници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи