Читај ми!

Трилер све присутнији у домаћој продукцији, стиже и „Једини излаз“

Рестриктивне епидемијске мере, одложиле су премијеру новог домаћег филма „Једини излаз“, дебитанта Дарка Николића, који је уз подршку Филмског центра Србије реализован ове године. Реч је о трилеру, жанру све присутнијем у домаћој продукцији.

Нема жанра који држи пажњу као трилер – потврђују то серије Тајкун, Мочвара, Кости. После дуже времена добили смо и један дугометражни трилер са биоскопским потенцијалом, психолошко-криминалистичку слагалицу из пера драматурга Марка Поповића.

Мрежа лажи, уцена, злочина, мрачних тајни из прошлости, све то уз мноштво флешбекова чини комплексну причу о трагедији утицајне адвокатске породице.

Освежење је што је главни носилац Јединог излаза женски лик, што није често у домаћем филму.

„Поента је била да се припремим за то њено психичко стање у коме је она од свог најранијег детињства где је преживела одређену врсту трауме и у својој примарној породици и касније кроз живот до момента кад филм креће да се дешава“, објашњава протагонисткиња Анђелка Прпић.

Једини излаз редитеља Дарка Николића, био је велики изазов за глумачку екипу, појачану познатим именима из региона.

Загонетан лик тумачи популарни хрватски глумац кога смо гледали у Тајкуну.

„Овде играм тог једног београдског младог одвјетника, из те једне одвјетничке обитељи око чије смрти се та цела прича врти“, прича Јанко Поповић Воларић. 

Све указује на то да је српски трилер успео да се позиционира. Једини излаз несумњиво спада у оне који ће вас заинтригирати, јер има примесе и ангажоване социјалне драме у контексту породичног насиља.

За сада је извесно да ће премијера филма бити уприличена крајем јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи