Читај ми!

Олга Одановић: Радио Милева ће нас бар насмејати у овим временима када нам ништа не иде наруку

Ових дана, надомак Београда снима се играна серија „Радио Милева“ у режији Елмира Јукића а према идеји Небојше Гарића, коју ће гледаоци видети на програму РТС-а на пролеће. Улогу Милеве тумачи Олга Одановић која се укључила у Београдску хронику.

Свако од нас познаје једну такву „Милеву“ која све зна о комшијама и која се у све разуме. Тако и о станарима зграде број 12 једне београдске улице – полицајацу у пензији, оперском певачу, докторки пластичне хирургије, неуропсихијатру, мајстору, студентима – све зна Радио Милева.

„Милева је природно интелигентна жена, има врло развијену интуицију и воли све да зна. С друге стране, врло је племенита. Она воли да забада нос у туђе животе с једне стране, али с друге стране, она здушно жели да помогне тим људима“, објашњава Олга Одановић која тумачи насловну улогу у овој серији.

Међутим, како додаје гошћа Београдске хронике, Милева пре свега долази у сукоб са сопственом породицом, са ћерком и са унуком. Њих три се уопште не слажу, не разумеју се и у правом су генерацијском сукобу.

Али Милева није ауторитет само у оквирима своје породице већ и у читавој згради која је прави космос у малом са читавом лепезом живописних карактера из чијих супротности проистичу духовити заплети и изненадни обрти. Они се сукобљавају око крајње баналних проблема, на први поглед, али који су њима од судбинске важности.

„Ситуације које су написале наше драге списатељице Зорица Цвијетић и Маријана Чулић-Вићентић које пишу сценарио за Радио Милеву, врло добро воде линије тих ликова, тако да су њихове реплике иделне за глумачку интерпретацију, за режију нашег драгог редитеља Емира Јукића, који је из Сарајева дошао да ради овде с нама, као и директори фотографије и комплетна екипа која је сјајна“, каже на крају укључења у Београдску хронику, глумица Олга Одановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи