Читај ми!

Upside Down: Две земље, једна прича о авантури кроз Србију и Немачку

На Међународни дан планина, 11. децембра, група бициклиста представиће документарни филм „Upside Down: Две земље, једна прича“ о авантури кроз шест српских планина и Немачку. Премијера остварења заказана је за 20.30 на Јутјуб каналу, а претходиће јој 30-минутна дискусија са члановима тима на Зуму, која ће почети у 20 часова.

Serbia Upside Down је прича о страственим бициклистима који имају идеју да на два точка обиђу планине по Србији.

Десет авантуриста из Немачке и наше земље возе бицикле кроз природу, не би ли прешли више од 1.000 километара налепших пејзажа за пет дана. Њихова идеја је да се кроз 55 минута, колико траје овај документарни филм, на иновативан начин повежу две земље, две културе и све оно што их чини јединственим.

„Упркос корони организовали смо бициклистичку туру, само су другари из Немачке возили Баварију, а ми смо паралелно возили Западну Србију пет дана. Ово нам је прва година и битно нам је да пошаљемо поруку да смо кренули са новом бициклистичком платформом“, објаснио је за РТС Павле Кривокућа.

Једна од главних порука ове групе љубитеља двоточкаша је да је у питању сјајно превозно средство: „Бициклом може да се путује и да се при томе виде лепи предели. За пет дана прешли смо око 500 километара по Западној Србији - шест планина, видели најразличитије крајолике“.

Према речима Павла Кривокуће, бициклисти из Немачке прешли су сличну километражу и такође уживали у природи, али кроз Баварију.

Током туре физички напор није био највећи изазов већ правила која је диктирала пандемија. 

„Награда је била сама вожња и то што смо пренели поруку да може да се види нешто веома лепо, а да се буде одржив – користећи бицикл и уз тај начин размишљања“, истакао је Кривокућа.

Готово одмах по завршетку овогодишње туре почеле су припреме за следећу која је планирана за јул 2021. године.

„Јавност ћемо припремити и кроз документарни филм Upside Down: Две земље, једна прича“, најавио је Кривокућа.

Премијера остварења заказана је за 20.30 на Јутјуб каналу, а претходиће јој 30-минутна дискусија са члановима тима на Зуму, која ће почети у 20 часова, а сви заинтересовани да учествују у дискусији могу се пријавити на Фејсбуку

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи