Читај ми!

Николина Фригановић о улози у серији „Кости": Лик без калкулација је ход по жилету

Серију „Кости" пратимо из викенда у викенд. До краја су остале још четири епизоде. У суботу и недељу су на програму седма и осма епизода. Ауторски тандем Саша Хајдуковић и Никола Пејаковић, после успеха серије „Месо“, поново говори о свакодневици, о људима који живе у послератном хаосу, у систему у коме су потпуно разорене породичне, друштвене и културне вредности. Николина Фригановић тумачи лик Љиље.

Серију Кости сваког викенда прати милионска публика. Похвале стижу не само од гледалаца, већ и од ТВ критичара.

„Чула сам много лепих и позитивних ствари са различитих страна. Колеге, сарадници и пријатељи из посла, родбина и суграђани ми јављају врло занимљиве вести, и срећна сам због тога. Видим да је гледаност велика да су се људи везали за серију и да чекају викенд, да их то држи и интересује шта ће да буде, да су заједно са нама су ушли у причу, и то је велика ствар", рекла је за Јутарњи програм РТС-а, глумица Николина Фригановић. 

Николина је играла и у првом делу трилогије, у серији Месо. Каже да је сарадња са Николом Пејаковићем увек узбудљива.

„Има доста неочекиваних момената, добро се разумемо и не треба да причамо много кад радимо заједно. Довољно је неколико реченица, пар погледа и ја знам шта он жели и ка чему треба да идемо у нашем заједничком раду. Мени је сарадња са њим прилично једноставна", испричала је глумица.

Говорећи о лику Љиље који тумачи у серији Кости, Николина каже да је реч о жени која је простодушна, добра, квалитетна особа.

„Она живи свој мали живот и она је срећна и захвална на томе. Разликује се у односу на остале ликове што она без калкулација тражи једину и основну ствар у свом животу а то је љубав и ништа друго", испричала је Николина.

Додаје да свако од нас „познаје једну Љиљу".

„Ја сам негде искуствено имала материјал из ког сам могла да градим овај лик, али обично, када почиње, ја се вратим на фабричка подешавања. Радим неки рестарт и крећем од нуле као да ништа о томе не знам јер ми је тако најлакше и то је механизам којим се увек водим", објаснила је Николина Фригановић.

Каже да Љиља, за разлику од других ликова има духовиту. Комичну црту.

„Увек је то ход по жилету, када радите такве ликове. Поготово кад је серија овог типа и то ми је био изазов, али видим да је добро прошло, да сам била на добром путу, и да је та ведрина, са којом она улази у целу причу, потребна оваквој врсти серије", закључила је глумица.

субота, 12. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи