Читај ми!

Драган Мићановић о „Костима": Кад заиграте у колу са злом...

Серија „Кости" која се викендом емитује на нашој телевизији, уздрмала је регион. Ауторски двојац Саша Хајдуковић и Никола Пејаковић, после успеха серије „Месо", доноси нам још једну снажну причу о нашој свакодневици коју прати више од милион и 400 хиљада гледалаца.

Уз све похвале за сценарио и режију, оно што је оставило изузетан утисак на гледаоце и телевизијске критичаре, свакако је и глумачка подела.

Један од оних који су нас одушевили својом улогом у Костима, јесте и Драган Мићановић. У серији игра Енглеза, рационалног и прагматичног човека, потпуно другачијег од свих оних који га окружују. 

Хоће ли у наставку они променити њега или он њих?

- Па знате како. Дали су динара да уђу, а два динара ће морати да дају да изађу из те луде игре у коју су ушли наши јунаци. Негде сам чуо, кад заиграте у колу са злом тешко да ћете чути милу музику за ваше уши, тако да наши јунаци неће баш слушати лепу музику, метафорично речено, њихови проблеми ће постати све већи и већи.

Каква је сарадња са Пејаковићем и Хајдуковићем?

- Дивна и то заиста не говорим из куртуазије, јер ти људи из продукције „Босонога", тај тандем Хајдуковић и Ниџа Пејаковић су већ направили дивну серију, јако гледану и вољену Месо и ово је сада наставак. Први пут сам радио са Сашом и имам само речи хвале за њега. Тачно је знао шта хоће са мојим ликом, како да слика тог специфичног Енглеза. А са Николом Пејаковићем сами имао срећу да сарађујем у неким филмовима раније. Први пут радим са њим као писцем, али са њим као колегом глумцем није први пут и увек је задовољство, он је преталентован човек.

У питању је трилогија. Гледали смо Месо, сада гледамо Кости, добро сарађујете са ауторима, хоћете ли наставити сарадњу и у трећем делу трилогије?

- Ништа не знам о том трећем делу осим што ће се звати Кожа. Шта је у главама њих двојице, не знам. У сваком случају, био ја и њему или не, желим им сву срећу да иду и корак даље од Костију.

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи