Читај ми!

Додела Европских филмских награда као виртуелна церемонија

Додела Европске филмске награде (ЕФА) одржаће се по 33. пут онлајн и без публике, а биће емитована из седишта Европске филмске академије, у Берлину у суботу 12. децембра, док ће Рејкјавик бити домаћин церемоније 2022. године.

Званичници ЕФА, градоначелник Рејкјавика и исландски министар културе одлучили су да откажу догађај у исландској престоници у децембру ове године, а уместо тога, 35. церемонија доделе европских филмова биће презентована у Рејкјавику у децембру 2022, док ће 34. ЕФА бити одржана у Берлину 2021. године. 

Европска филмска академија и њена интерна компанија „ЕФА Ппродакшнс" тренутно раде на новом концепту ЕФА недеље додатних догађаја преко интернет платформи, који би укључили своје партнере и чланове, као и годишњу Генералну скупштину.

Процедура доделе награда остаће иста, односно за већину награда ће се гласати директно преко преко 3.800 чланова ЕФА.

Због пандемије, номинације су већ објављене онлајн 10. новембра, у директном преносу заједно са дугогодишњим партнерима на фестивалу европског филма у Севиљи.

Председник ЕФА Мајк Довни сматра да одлука свакако није била лака, али каже да је донета са великом одговорношћу и бригом за све госте.

„Добра вест је да се све ово може одржати и да ће се наша инспиративна сарадња наставити са циљем стварања још узбудљивије прославе европске кинематографије на Исланду у децембру 2022, када ће свет, надамо се, победити коначно ковид 19", нагласио је први човек ЕФА.

Лиља Алфресдотир, исландска министарка културе, каже да је радује што ће позвати европске госте на Исланд на „прославу блиске сарадње у европској кинематографији и филмском стваралаштву", док је гадоначелник Рејкјавика Дагур Б. Егертшон рекао да га радује што ће гостима представити све што Рејкјавик има да понуди, као исландска филмска и креативна индустрија.

„Надамо се да ћемо за две године коначно победити вирус и биће само узбудљивије у улози домаћина овог невероватног догађаја у Харпи, нашој прелепој концертној дворани и конференцијском центру. Видимо се у Рејкјавику 2022. године", поручио је први човек Рејкјавика.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи