Читај ми!

Јунаци серије „Кости“ биће доведени до тачке пуцања

Три године након хваљеног „Меса“, на мале екране стиже други део трилогије – сценариста Никола Коља Пејаковић и редитељ Саша Хајдуковић представљају „Кости“. Иако их повезује слична естетика, начин приповедања и исти ауторски тим, пред гледаоцима ће бити потпуно другачија прича. Окосницу нове серије чине два лика са истим именом. Глумац Јово Максић открива какав је његов Коста.

Путеви главних ликова, Косте Гајића и Косте Говоруше, укрштају се у серији Кости, а осим имена имају и још заједничких особина. Гост Јутарњег програма глумац Јово Максић, који је удахнуо живот Говоруши истиче да та два лика спаја их нека врста сензибилитета који они имају иако су на различитим социјалним положајима.

„Повезује их и неки њихов суптилни осећај за правду и неправду, што их доводи до слогана који се често помиње у серији – тачке пуцања. И ожиљци које вуку из ранијих времена“, објашњава Максић. 

Серију Кости, како каже, доживео је у једном сегменту и лично јер је пореклом из Босанског Грахова, избегао је у Олуји, а сада тумачи улогу човека, који је по животној судбини, веома сличан.

„Вероватно је и то допринело до тога да веродостојније и изнесем тај лик. Ми кад градимо ликове, користимо нешто што смо проживели зато што је то најистинитије и зато што је то нешто што можемо чисто из душе да донесемо и обликујемо у тај нови лик да то не будем баш ја већ лик који градим и мора постојати разлика“, наводи глумац.

Коста Говоруша бољи човек

Максић открива да је током рада на лику схватио да је Говоруша бољи човек од њега.

„То је лепо да доживите. Са ове тачке гледишта, да ли је било лако или тешко, сада када је све готово само могу да кажем да је било изузетно лако, а то могу да захвалим комплетној екипи која је герилски и са таквом љубављу радила све. То је мени најфасцинантније“, прича Максић.

Серија је настала у копродукцији РТС-а и куће „Босонога“. Реч је о другом делу трилогије коју чине Месо, Кости и Кожа.

Кости су снимане између 6. марта и 6. јула прошле године на око 60 локација у Бањалуци и околини, где је и смештена радња серије.

„Мој лик је повучен, то су ти, како ја волим да кажем, тихи хероји који на својим плећима носе много терета, све трпе и ником се не јадају. Сваки дан је борба за егзистенцију. Цео његов универзум је његова млађа сестра, е кад дође до повреде те једине светле тачке у његовом животу долази до тачке пуцања“, прича о свом Кости Јово Максић.   

Серија Кости на мале екране стиже 21. новембра, са почетком у 20 часова на Првом програму РТС-а. Друга епизода биће приказана већ дан касније, у истом термину. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи