Читај ми!

Анастасија Северал о „Јужном ветру 2”: Срби су као Руси са италијанским темпераментом

Завршено је снимање другог дела акционог филма „Јужни ветар 2“ у Србији, а редитеља овог остварења Милоша Аврамовића чека још један дан снимања у Хрватској. У овој новој и оригиналној причи која је само наставак серије и саге „Јужни ветар“, Анастасија Северал тумачи улогу супруге Ненада Мараша.

Говорећи о новом филму, Анастасија каже да је реч о „одличној мешавини Холивуда и српске културе”. Каже да је уживала у сарадњи са глумцима међу којима су Милош Биковић и Лука Грбић. 

„Уживала сам у филму јер верно приказује српску културу, традицију и начин живота. Допао ми се филм и драго ми је да учествујем у другом делу филма", рекла је, гостујући у Јутарњем програму, глумица Анастасија Северал.

„Не појављујем се толико често у филму али мој циљ као глумице је да прикажем начин на који се једна странкиња враћа у Србију и живи са мужем иако се мучи јер не разуме српски језик, али ипак остаје са њим, затим да прикажем како пролази кроз емотивне и животне борбе", испричала је Анастасија и додала да је почела да учи српски језик.

Планира да настави да у Србији ради јер јој се, како каже, допада земља, култура, људи... Напомиње и да воли редитеље Емира Кустурицу и Слободана Шијана.

„Сви воле оно што Емир Кустурица и Слободан Шијан приказују у својим филмовима, обраћају пажњу на детаље, филмови су им уметничко дело не само филм... Гледала сам филм Ко то тамо пева, и занимљиво је видети како различити људи заједно егзистирају у малом аутобусу и мислим да свако може да се препозна у једном од тих ликова", испричала је глумица.

Говорећи о искуству са снимања Јужног ветра 2, где тумачи Марашеву супругу, каже да не може много да открива, али истиче да је то искуство било поучно и да је дивно сарађивала са свим глумцима.

Воли и позориште, па је тако у Београду гледала представу Кад су цветале тикве са Милошем Биковићем. Утисак је био такав да је истоимену књигу купила преко интернета и Анастасија се нада да је већ стигла на њену адресу у Лондону, где тренутно живи.

У Енглеској живи, али је рођена у Москви.

„За мене су Срби слични Русима, али имам утисак да су они хладнији и затворенији од Срба који имају ту италијанску страст. Веома су отворени и пријатни. То је заиста невероватно", утисак је младе глумице.

Међу глумачким узорима јој је Кејт Винслет. 

„Она је у свакој улози другачија, никад не приказује исти лик у својим филмовима. Та промена између ликова је тако природна код ње и надам се да ћу једног дана сарађивати са њом", каже Анастасија.

Још од малена ју је занимала глума, игра, тако да сматра да је то што је постала глумица природни след ствари. У слободно време пише, пешачи, планинари, путује, и воли да истражује нове културе и различите људе. Нада се да ће се и у Србију вратити ускоро.

За крај, гледаоцима поручује да треба да одгледају наставак Јужног ветра јер је то, како каже, једноставно - одличан филм, одлична мешавина акције, романсе, драме и комедије.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи