„Часови персијског“ и Христина Поповић отворили трећи „Дунав филм фест“

Председница жирија, глумица Христина Поповић званично је отворила трећи „Дунав филм фест“, а пројекцијом филма „Часови персијског“, редитеља Вадима Перелмана, у Малом граду Смедеревске тврђаве означен је почетак програма овогодишњег издања фестивала.

„Часови персијског“ и Христина Поповић отворили трећи „Дунав филм фест“ „Часови персијског“ и Христина Поповић отворили трећи „Дунав филм фест“

У Малом граду Смедеревске тврђаве свечано је отворен трећи „Дунав филм фест“ речима глумице и председнице овогодишњег жирија Христине Поповић, која је истакла да јој је велико задовољство да ове године буде део фестивала. „Верујем да сви жељно ишчекујете да погледате филм на великом платну.“

Публици се обратио и градоначелник Смедерева Јован Беч који је поздравио све присутне најављујући најновија остварења у којима ће публика моћи да ужива у наредним данима истакавши да се радује што је и ове године Дунавска лађа запловила.

Идејни творац фестивала Игор Станковић захвалио је верној публици: „У данима када нам је после више месеци изолације, преко потребна социјализација, фестивал 'Дунав филм фест' право је место за то и то не само као један од ретких фестивала који ће се ове године реализовати већ као фестивал који се дешава на најлепшем месту на свету – у предивном Смедереву“.

Селектор фестивала, Југослав Пантелић најавио је у наредним данима разнорсност програма и посебно говорио о програму Класици српског филма, осврћући се на врсне драгуље наше кинематографије Марш на Дрину редитеља Жике Митровића и филм Циганка Николе Танхофера, а потом представио овогодишњи жири у саставу: редитељ Младен Ђорђевић, глумица Христина Поповић и глумац Филип Ђурић.

Поред главног жирија и ове године чуће се глас младих аутора и младог жирија који чине редитељи Момир Милошевић, Маја Новаковић и Никола Полић.

Млади жири доделиће три награде на „Дунав филм фесту 2020“ – Дунавска лађица за најбољи филм по мишљењу младог жирија, Награда за најбољег младог аутора и Награда за најбоље глумачко остварење.

Након свечаног отварања, посетиоци су под ведрим небом уживали у филму Часови персијског редитеља Вадима Перелмана, који је премијерно приказан на овогодишњем Берлинском филмском фестивалу.

Током шест фестивалских дана, на четири локације, од којих је једна виртуелна (mojoff.net), публика ће имати прилику да погледа 30 филмова из пет програмских целина.

Фестивал ће свечано затворити филм редитеља Дарка Бајића Име народа, који је на програму 16. септембра од 19.30 у Малом граду Смедеревске тврђаве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи