„Мулан“ враћа публику у биоскопе

Након премијерног приказивања 9. септембра, „Дизнијева“ дугоишчекивана епска авантура „Мулан“ на репертоаре домаћих биоскопа стиже 10. септембра.

Магија се наставља. Многе генерације одрасле су на узбудљивој анимираној авантури о кинеској ратници Мулан (1998) номинованој за награду Оскар, а сада заједно са неком новом публиком ишчекују истоимени играни римејк редитељке Ники Каро.

Премијера „Дизнијевог“ играног остварења Мулан одржаће се у среду, 9. септембра у биоскопима „Синеплекс БИГ Београд“ и „Сине гранд БИГ Раковица“, а од 10. септембра филм ће бити на редовном репертоару биоскопа широм Србије, на чијим благајнама се већ могу купити улазнице.

Прослављена редитељка Ники Каро доноси епску причу о легендарној кинеској ратници Мулан, неустрашивој младој жени која због љубави према својој породици и држави ризикује све и постаје једна од највећих ратника за којег је Кина икада чула.

Када кинески цар пошаље декрет у којем пише да свака породица мора да пошаље једног члана који ће се придружити Царској војсци у одбрани земље од освајача са севера, Хуа Мулан, најстарија ћерка прослављеног ратника, замениће свог оболелог оца.

Прерушена у мушкарца, представља се као Хуа Јун и на сваком кораку суочиће се са изазовом како би пригрлила своју унутрашњу снагу и истински потенцијал. Ово је путовање које ће је преобратити у поштованог ратника и на коме ће заслужити поштовање и захвалност читаве нације и њеног оца учинити поносним.

Осим у студију, филм је сниман и у стварном окружењу, а према речима редитељке визија је била да се прича која је изразито епска и емоционална исприча на веома реалан начин.

„Оно што ме је привукло да снимим филм је она сама, Мулан и њено животно путовање од девојке са села до војника прерушеног у мушкарца, до ратника и хероја. Прича која је једнако релевантна као што је била када је пре 15 векова написана“, нагласила је редитељка.

Прича је настала по кинеској песми Балада о Мулан и испричана је много пута током векова. Према речима продуцената, деца у Кини уче о овој причи и Мулан је веома важан и веома жив еп, чак и након толико времена.

„За мене је веома важно у овом филму, као и у осталим које сам радила да буде промишљен, да поштује културу и да буде усклађен. Сви тимови који су радили на филму приступили су темељном истраживању кинеске културе, сликарства, историје и ратне прошлости“, закључила је редитељка Ники Каро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи