Спој фантастике и трилера, серија „Бележница“ провешће нас кроз више епоха

Средином јула месеца пала је прва клапа на снимању нове телевизијске серије „Бележница“, чији је сценарио заснован на роману Ратка Дмитровића „Бележница професора Мишковића“. Ово је прва српска серија која се бави паранормалним појавама, а део глумачке екипе су и Исидора Јанковић и Александар Радојичић.

Прва домаћа серија која се бави паранормалним појавама спој је фантастике и трилера, а радња повезује различите епохе. 

Ликови које Исидора Јанковић и Александар Радојичић тумаче су брачни пар, а у серији ће нас вратити у прошлост, у седамдесете године, на почетак заплета Бележнице

„Ми смо родитељи главног лика. Седамдесетих година, пре него што смо га добили ми смо упознали тог професора Мишковића чија је Бележница“, открива Јанковићева.

Њен колега и партнер у серији истиче да су у тој бележници забележене све паранормалне активности, што је главна тема серије.

„У то је умешана Државна безбедност, читава држава“, објашњава Радојичић.

Посебан опрез на снимању због коронавируса 

Бележница се снима широм Србије – у Београду, Кладову, Иванову и то у време када треба водити рачуна и о опасности од коронавируса.

„Када смо почели да снимамо, прво сам имао велики проблем и параноју око тога. Али, некако мораш и да се пустиш, просто мора живот да тече, наравно уз све мере опреза и већ смо престали да размишљамо о томе. Не можемо да носимо маске у кадру“, објашњава млади глумац.

Према његовим речима, сада када гледамо филм постало нам је чудно када видимо да се људи пољубе. „Навикли смо да је дистанца битна, али ми имамо среће да смо присни у сценама“. 

Исидору ћемо гледати од септембра на РТС-у у ситкому Случај породице Бошковић, где се први пут опробала у жанру комедије, а лик који тумачи чиста је супротност ономе каква је приватно.

Александар се у септембру враћа у позориште, у три представе.

„Најавио бих 21. септембра представу Пази шта желиш у Театру на Брду. Почиње са радом и моје матично позориште 'Бошко Буха', 26. септембра имамо представу Аладинова чаробна лампа и 28. септембра Поштени провалник“, навео је Радојичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи