Венеција - филмски фестивал под маскама

Посетиоци Венецијанског филмског фестивала, првог великог догађаја који ће се одржати у време пандемије коронавируса мораће да носе маске за лице током пројекција и да имају негативан тест на коронавирус ако долазе са подручја ван Европе.

Венецијански фестивал оджава се од 2. до 12. септембра ове године, а приступ црвеном тепиху неће бити дозвољен за фанове и јавност.

Посетиоци ће морати да купе улазнице и резервишу места онлајн како би обезбедили да свако друго место остане слободно, уз обавезно ношење маски.

На девет улаза постављених на разним тачкама око венецијанског Лида мериће се температура посетилаца и новинара, а звезде ће имати организован превоз до црвеног тепиха како би организатори фестивала спречили стварање гужве.

Они који присуствују затвореним догађајима биће праћени како би се евидентирали контакти, ако то буде потребно.

У Италији, љубитељи филма морају да носе маске за лице да би ушли у биоскопе, али их могу скинути када седе. Организатори Бијенала, захтевају маске у затвореном и на отвопреном, као и током пројекција.

Посетиоци који долазе ван европског подручја отвореног шенгенског подручја морају обавити тест на коронавирус пре доласка, а када стигну на фестивал биће тестирани о трошку Бијенала у Венецији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи