Филм „Отац“ у трци за награду Европске филмске академије

Европска филмска академија објавила је прву селекцију од 32 најбоља европска филма препоручена за номинације за Европску филмску награду у различитим категоријама – режија, сценарио, глума, а међу одабраним остварењима нашао се и домаћи филм „Отац“ редитеља Срдана Голубовића.

Европска филмска академија објавила је први списак филмова састављен од 32 наслова међу којима и филм Отац, а у септембру ове године списак играних наслова биће проширен са још новим остварењима, чиме ће бити обухваћени и филмови који су имала потврђену премијеру до 31. маја ове године, а до чега није дошло услед актуелне пандемије.

Услов је, да ти филмови имају премијеру у биоскопима или oнлајн, до краја новембра 2020.

Веома успешан биоскопски почетак филма Отац у којем насловну улогу тумачи популарни глумац Горан Богдан нагло је био прекинут због пандемије коронавируса, али по отварању домаћих биоскопа филм ће се поново наћи на репертоару истих.

Филм је имао светску премијеру на овогодишњем филмском фестивалу у Берлину на ком је освојио две награде, а потом је крајем фебруара отворио 48. београдски Фест.

Отац је филм о човеку коме су због сиромаштва одузели децу, губитнику, одбаченом и пониженом човеку, који кроз своје путовање, ходајући од свог села на југу Србије до престонице, са краја на крај земље, из протеста, достојанства, жеље да докаже и себи и другима, из очаја - постаје херој.

У главној улози, оца Николе, нашао се прослављени глумац Горан Богдан, док су остале улоге припале Борису Исаковићу, Нади Шаргин, Милици Јаневски, Вахиду Џанковићу, Јови Максићу, Николи Ракочевићу, Милану Марићу и Љубомиру Бандовићу, а у улози деце нашли су се Ајла Шантић и Мухарем Хамзић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи