Серија „Кости“ премијерно на 26. Филмском фестивалу у Сарајеву

Дугоочекивана домаћа серија „Кости“ премијерно ће бити приказана 18. августа 2020. године у Босанском културном центру, у склопу програма претпремијере серије овогодишњег Филмског фестивала у Сарајеву.

За фестивалску публику и стручну јавност, ово је јединствена прилика јер ће ексклузивно погледати прве две епизоде напетог трилера којег жељно ишчекује цео региион.

Након великог успеха серије и филма Месо, Кости долазе као други део трилогије смештене у Бањој Луци. Иза серијског пројекта, који ће на јесен доживети телевизијску премијеру, стоје „Босонога продукција“ из Бање Луке и Радио-телевизија Србије.

Кости су снимане према сценарију Николе Пејаковића, у режији Саше Хајдуковића, док продукцију потписује Бранкица Јанковић.

„Изузетно смо почаствовани што ћемо нашу серију премијерно приказати на Филмском фестивалу Сарајево. У умјетничким круговима, ова филмска смотра важи за једну од најрепрезентативнијих манифестација, тако да смо с радошћу прихватили позив да будемо раме уз раме са великим филмским умјетницима и остварењима које ће сарајевска публика и сви гости имати прилику да виде“, истакла је Бранкица Јанковић, продуценткиња серије.

Кости доносе причу о људима који живе у послератном хаосу, систему у којем су потпуно разорене и породичне и друштвене и културне вредности. Радња је смештена у Бању Луку и прати живот два човека које, на први поглед, повезује само име – Коста.

„Док Коста Говоруша, избјеглица из Крајине, покушава да са сестром Кристином некако преживи бавећи се кречењем, Коста Гајић мирно гради каријеру у друштву своје жене Зорице, иначе директорке маркетиншке агенције. Један разговор за посао на који долази Кристина, једна маркетиншка понуда Зорице Гајић и један чин насиља у осигуравајућој кући 'Асторија' код познатог приватника Мирка Ковача, неповратно ће спојити судбину та два јунака“, открива редитељ серије Саша Хајдуковић.

Ово је прича о двојици отуђеника који, погођени траумом из рата, не могу да се уклопе у разорено и корумпирано друштво. Свако на свој начин и сваки у своје време, имаће своју личну освету.

Хајдуковић додаје да Кости причају причу о немогућности да нацртамо границе између добрих и лоших; сви су и добри и лоши – само их разликује једна ствар: жеља за променом, за покајањем, за исповедањем својих грехова.

Главне улоге тумаче Јово Максић, Љубиша Савановић, Драган Мићановић, Александар Ђурица, Борис Исаковић, Милица Јаневски, Никола Пејаковић, Никола Ракочевић, Дејан Аћимовић, Леа Секулић и Николина Фригановић.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи