Номинације за Емије, Нетфликс–ХБО 160:107

Серија „Надзирачи“ води ове године са 26 номинација за телевизијске награде Еми. Судећи по броју номинација које имају Нетфликс и мрежа ХБО, додела награда ће, највероватније, протећи у њиховом надметању.

Дистопијска суперхеројска драма Надзирачи (Watchmen) у продукцији телевизије ХБО, базирана на стрипу, номинована је за најбољу серију у ограниченом трајању, а добила је и номинације за глумачку поставу, укључујући Реџину Кинг и Џеремија Ајронса, преноси АП.

Комедија Чудесна госпођа Мејзел у продукцији „Амазона“ је са 20 номинација друга међу серијама, а следи Нетфликсов трилер Озарк са 18 номинација.

Исто толико добила је и црна комедија Наследници (Succession), а следи серија Мандалоријан, посвећена свету Ратова звезда.

„Ове године сведочимо једној од највећих борби за социјалну правду у историји. И наша је дужност да користимо овај медијум за промену“, рекао је Френк Шерма, председник и генерални директор Телевизијске академије на почетку виртуелне презентације номинација.

За најбоље драмске серије номиноване су Боље зови Сола, Круна, Убити Ив, Слушкињина прича, Мандалоријан, Озарк, Чудније ствари и Наследници.

Номиноване за најбоље глумице у драмској серији су Џенифер Анистон за Јутарњи шоу, Оливија Колман за Круну, Џоди Комер и Сандра Оу за Убити Ив, Лора Лини за Озарк, Зендаја за улогу у Еуфорији.

За најбољег глумца у драмској серији номиновани су су Џејсон Бејтман (Озарк), Стерлинг Браун (Ово смо ми), Били Портер (Поза), Џереми Стронг и Брајан Кокс (Наследници), Стив Карел (Јутарњи шоу).

Церемонију доделе Еми награда уз домаћина Џимија Кимела преносиће Би-Би-Си 20. септембра.

У овом, 27. издању Еми награда, гигант Нетфликс јасно предњачи испред свог ривала телевизије ХБО са 160 номинација у односу на 107, што је нови рекорд, наводи АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи