Од септембра ћемо се упознати са „Случајем породице Бошковић“

Нова серија коју ће гледаоци моћи да прате на РТС-у од септембра, „Случај породице Бошковић“, је лагани ситком, о породици, љубави, проблемима са којима се помало носимо сви у Србији.

Гост Београдске хронике, глумац Радомир Раша Буквић, један је од главних јунака серије Случај породице Бошковић. Период пандемије провео је у Београду и Сомбору код родитеља, мада је до тада живео на релацији Париз-Београд.

„Тешко се путује у овој ситуацији, а мало се и снима. Тренутно, у Француској, у Паризу, чуо сам да се само три или четири филма раде. Тако да је филмска индустрија и у Француској готово стала“, каже познати глумац.

У серији која ће се пред гледаоцима наћи у септембру Буквић глуми неуспешног глумца – оно што у стварном животу свакако није. Напомиње да је за њега пре свега био изазов то што се појављује у оваквом телевизијском формату.

„Претходних 12 година нисам снимио ниједну комедију. Некако ме је живот водио кроз друге жанрове, кроз трилер, акцију, драму, мелодраму, чак и један мјузикл 2010. године. То је једино што је мало заличило на ово, али када сам кретао у посао, имао сам неки зазор. Питао сам се да ли ћу моћи? Да ли сам изгубио ту еластичност? И, испоставило се да изгледа да нисам“, наводи гост Хронике.

Учешће у овој серији, како наводи, му је јако пријало јер није вулгарна. Серија је с једне стране врло амбициозна, али није претенциозна. У центру је породица и наравно да су ту онда и сви породични елементи – неспоразуми, ситуације које су комичне, а пошто је ово ситком, све оне су некако ишчашене, померене, доведене до апсурда. Буквић верује да ће Случај породице Бошковић имати добар пријем код публике.

Гост Хронике је велику популарност стекао улогом у серији Беса. Занимљивост која је везана за ову улогу је и то што није желео каскадера.

„По ономе што сам видео у сценарију проценио сам да сам још увек капацитет и да још увек имам те године да ја то могу да урадим. Драго ми је што сам успео да изгурам све сам без помоћи стручног особља. Верујем да ћу и у другој и трећој сезони, ако је буде, дао Бог, да ћу успети да изгурам“, каже Раша Буквић.

Стицајем околности, тренутно се снимају три филма о животу Николе Тесле. Један у коме лик Тесле тумачи Буквић, по жанру је вестерн. Ради се о квалитетној замисли Борише Симовића који је сместио ту причу у Крипл Крик, место поред Колорадо Спрингса где је Никола Тесла обављао своје експерименте везане за истраживање енергије која се налази у јоносфери и електрицитета из громова. А Крипл Крик је место у Америци на које удара највећи број громова током године. Вестерн је јер се све то дешава 1899. године и Тесла се налази у ситуацији која по естетици подсећа на вестерн, објашњава Буквић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи