Мирослав Терзић о последњој епизоди "Тајкуна": Забаван али емотиван закључак

Серија "Тајкун" која говори о драматичном животу моћног човека, медијски експонираном, прогоњеном и присиљеном на драстичне мере, смештена је у неко стварно време ранијих година. Постала је изузетно популарна и обара све рекорде у гледаности. Редитељ Мирослав Терзић најавио је последњу епизоду.

Од средине марта, серија се емитује на РТС-у, и ближи се последња епизода.

„Љубоморно сам чувао крај десете епизоде и свакоме ко ме пита шта ће се десити, кажем да је погледа. Трудили смо се да свака епизода води ка тој десетој, финалној и да та епизода ставља тачку на целу радњу коју смо пратили", рекао је, гостујући у Јутарњем програму, редитељ серије, Мирослав Терзић.

Термин „тајкун" углавном буди негативне асоцијације.

„Кад смо почињали да правимо серију, покушао сам да направим отклон од нечега што је опште место. Гледали смо да направимо искорак, како у продукционом, тако и у драматуршком смислу; да направимо човека који је веома моћан и богат, што и јесте тајкун - то је јапанско значење те речи, и који није нужно лош", објаснио је Терзић.

Додао је да су главном лику временом додавали елементе који га „чине човеком са свим манама и врлинама" и да у серији нема „црно-белих" јунака.

„Сви су помало црни, сви су помало бели, као што је и у животу, тако да сам ја задовољан како наш тајкун изгледа, и то што је гледана чини ме сретним", каже Терзић коме је Тајкун прва серија на којој је радио као редитељ.

У серији је ангажовано око 50 глумаца.

„То је дивна и фантастична екипа која је мени помогла да заједничком енергијом направимо нешто што је народу забавно, што га узбуђује и што, нажалост, прича причу о данашњем тренутку", додао је Терзић.

Хоће ли бити филма "Тајкун" 

Главну улогу тумачу Драган Бјелогрлић. Женске улоге које су у причама о негативцима посебан изазов, одиграле су Хана Селимовић, Вања Ненадић и Тихана Лазић.

"Бјела је један фантастичан човек пре свега, и глумац. Дивно смо сарађивали. Мени је то прва сарадња и ми смо се на овом пројекту упознали. Успоставили смо диван професионални однос и неку сарадњу у којој ми је он и помогао када сам имао одређене дилеме… Чини ми се да је направио једну од својих бољих улога ", испричао је редитељ.

За сада, одлука продукције серије је да неће бити филма Тајкун, са чиме се слаже и Терзић уз опаску да сматра да је у серији цела прича комплетно испричана.

Последња, десета, епизода Тајкуна, емитује се у понедељак, 18. маја, у 20 часова на Првом програму РТС-а.

„Ово је нека емотивна завршница за Тајкуна, не толико акциона. Чини ми се да ће све приче које смо отворили током девет епизода, наћи свој закључак или тачку у десетој епизоди која је емитована и можда чак и најбоља од свих. То је моје мишљење, али то зависи од афинитета гледаоца, свако има своју омиљену епизоду", рекао је Терзић и додао да се нада да ће се крај серије свидети публици.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи